Hopp til innhold
Flere Lime-butikker er under etterforskning
Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Lime-saken

Oppsummert

Tolv personer knyttet til den nedlagte dagligvarekjeden Lime er dømt for menneskehandel og økonomisk kriminalitet. Rettssakene har gått over flere år og har hittil kostet minst 150 millioner kroner. Saken startet med en razzia i 2014.

  • Lime-saka blir ikkje behandla i Høgsterett.

    Ingen saker i norsk rettshistorie har vore i nærleiken av omfanget av Lime-saka, ifølge Rett24.

    Hovudtiltalte vart dømt til åtte års fengsel for grov menneskehandel. Han henta minst ti pakistanarar til Noreg for å jobbe for seg i daglegvarekjeda Lime.

    No er det klart at lagmannsretten sin 1248 sider lange dom skal bli ståande. Det er seks år sidan saka starta i tingretten, og det tok halvtanna år å skrive ein dom.

    Dei 13 tiltala er blitt forsvart av til saman 25 advokatar.

    Flere Lime-butikker er under etterforskning
    Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix
  • Lime-sjef dømt til åtte år fengsel

    Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain (44), er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte års fengsel.

    Dommen falt fredag – hele to år etter at lagmannsretten startet sin behandling av ankene i den omfattende menneskehandelsaken høsten 2019.

    Tolv personer har stått tiltalt og 14 personer er fornærmet i saken. Ni av de tiltalte nektet straffskyld da ankebehandlingen startet, mens tre innrømmet delvis straffskyld.

    Hovedtiltalte Sajjad Hussain var eier og sjef for dagligvarekjeden Lime, og var tiltalt for grov menneskehandel ved at han hentet minst ti pakistanere til Norge for å jobbe for seg.

    Statsadvokat Geir Evanger ba om at Hussain dømmes strengest av de tiltalte, til tolv års fengsel.

    Sajjad Hussain
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Lime-dommen kommer i dag

    I dag faller dommen i Lime-saken, to år etter at den ble tatt opp til behandling. 12 personer har stått tiltalt. Ni av de tiltalte nektet straffskyld da ankebehandlingen startet, mens tre innrømmet delvis straffskyld. Det er 14 fornærmede i saken.

  • Dom i Lime-saken ventes i september

    Borgarting lagmannsrett tar sikte på å avsi dom i Lime-saken i siste halvdel av september, ifølge NTB. Saken er blitt omtalt som Norges største menneskehandelssak.

    Tolv personer tilknyttet den tidligere lavpriskjeden ble i Oslo tingrett dømt for menneskehandel i 2015. Alle anket.

  • Frifunnet for menneskehandel

    En 70 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett frifunnet for menneskehandel i Lime-saken. Det er den første dommen etter lagmannsrettens behandling. 12 personer tilknyttet lavpriskjeden ble i Oslo tingrett dømt for menneskehandel i 2015, blant dem 70-åringen. Han er nå frikjent av Borgarting lagmannsrett, melder TV 2.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no