En Lime-butikk på Tøyen i Oslo der politiet aksjonerte høsten 2014.
Foto: Bøe, Torstein / NTB Scanpix

Limesjef tiltalt for menneskehandel

Oppsummert

13 personer knyttet tild en nedlagte dagligvarekjeden Lime, er tiltalt for menneskehandel og økonomisk kriminalitet. Rettssaken er kraftig forsinket og har hittil kostet 150 millioner kroner.

 • Mann tiltalt for heleri

  En mann må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for heleri av over 20 millioner kroner og en rekke andre forhold tilknyttet den store Lime-saken, skriver NTB. Påtalemyndigheten mener pengene var utbytte av straffbare handlinger.

 • Lime-rettssak 7 måneder forsinket

  Rettssaken om menneskehandel og økonomisk kriminalitet knyttet til den nedlagte dagligvarekjeden Lime, er i ferd med å bli en skandale. Tirsdag starter prosedyrene, sju måneder forsinket og med en foreløpig prislapp på mer enn 150 millioner kroner.

 • Politiet betalte advokat 500.000,-

  En pakistansk advokat har fått en forskuddsbetaling på en halv million kroner, for å hjelpe norsk politi i etterforskningen av dagligvarekjeden Lime. VG skriver at advokaten ikke har funnet ut om de tiltalte har verdier i Pakistan som kan inndras.

 • Hovedtiltalte i Lime-saken løslates

  Hovedmannen i saken der en 38-åring er tiltalt for systematisk å utnytte de ansatte i butikkene sine, er løslatt. Han har sittet varetektsfengslet siden midten av august 2014. Mannen må levere inn passet sitt og møte i retten hver dag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no