Prostitusjon i Bergen sentrum
Foto: Ingfrid Berge Fossåskaret / NRK

Menneskehandel

Oppsummert

I 2015 ble 301 mulige ofre for menneskehandel identifisert i Norge. Av disse var 42 mindreårige, en økning fra året før, da 36 barn ble fulgt opp som mulige ofre, ifølge Politidirektoratet.

 • Vil ha senter mot menneskehandel

  Byrådet i Oslo ønsker å fange opp flere ofre for menneskehandel ved å opprette kontoret Anti-Trafficking Oslo. Dahl Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for eldre, helse og arbeid, sier senteret åpner fra nyttår om det blir vedtatt, skriver Aftenposten.

 • Økt handel med barn i Sverige

  Menneskehandel med barn i Sverige øker. I fjor ble det registrert minst 50 ofre under 18 år, skriver Svenska Dagbladet. Ungdommene utnyttes blant annet seksuelt og til tigging, og det er flest jenter som blir ofre.

 • Tiltalt for menneskehandel

  En mann fra Romania er tiltalt og en annen er anklaget for grov menneskehandel av to jenter på 16 og 17 år i Bergen. Begge jentene var fra Romania, skriver Bergens Tidende. Den tiltalte er 23 år, og politiet ønsker også å tiltale en 47 årig mann.

 • Få menneskehandel-ofre får opphold

  Svært få av dem som er mulige ofre for menneskehandel får lov å bli i Norge. I 2015 fikk 11 opphold. Resten sendes tilbake til hjemlandet eller til det landet i Europa som de kom til først. Flest kommer fra Nigeria, Bulgaria og Albania, skriver VG.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no