NRK Meny
Prostitusjon i Bergen sentrum
Foto: Ingfrid Berge Fossåskaret / NRK

Menneskehandel

Oppsummert

I 2015 ble 301 mulige ofre for menneskehandel identifisert i Norge. Av disse var 42 mindreårige, en økning fra året før, da 36 barn ble fulgt opp som mulige ofre, ifølge Politidirektoratet.

 • Vil ha senter mot menneskehandel

  Byrådet i Oslo ønsker å fange opp flere ofre for menneskehandel ved å opprette kontoret Anti-Trafficking Oslo. Dahl Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for eldre, helse og arbeid, sier senteret åpner fra nyttår om det blir vedtatt, skriver Aftenposten.

 • Økt handel med barn i Sverige

  Menneskehandel med barn i Sverige øker. I fjor ble det registrert minst 50 ofre under 18 år, skriver Svenska Dagbladet. Ungdommene utnyttes blant annet seksuelt og til tigging, og det er flest jenter som blir ofre.

 • Tiltalt for menneskehandel

  En mann fra Romania er tiltalt og en annen er anklaget for grov menneskehandel av to jenter på 16 og 17 år i Bergen. Begge jentene var fra Romania, skriver Bergens Tidende. Den tiltalte er 23 år, og politiet ønsker også å tiltale en 47 årig mann.

 • Få menneskehandel-ofre får opphold

  Svært få av dem som er mulige ofre for menneskehandel får lov å bli i Norge. I 2015 fikk 11 opphold. Resten sendes tilbake til hjemlandet eller til det landet i Europa som de kom til først. Flest kommer fra Nigeria, Bulgaria og Albania, skriver VG.

 • 301 mulige ofre for menneskehandel

  I 2015 ble 301 mulige ofre for menneskehandel identifisert i Norge. Av disse var 42 mindreårige, en økning fra året før, da 36 barn ble fulgt opp som mulige ofre. Tallene kommer fram i en rapport fra Politidirektoratet, skriver VG.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no