Prostitusjon i Bergen sentrum
Foto: Ingfrid Berge Fossåskaret / NRK

Menneskehandel

Oppsummert

Menneskehandel og moderne slaveri er når personer ved vold, trusler eller misbruk av sårbar situasjon tvinger og utnytter noen til tvangsarbeid, prostitusjon, krigstjeneste i utlandet eller fjerning av organer.

 • Kan få fengsel for menneskehandel

  Påtalemyndigheten ber Gulating lagmannsrett dømme et ektepar til fengselsstraff for å ha utnyttet fire indiske kokker i restauranten de drev i Stavanger. I tingretten ble begge dømt for menneskehandel og tvangsarbeid, skriver Stavanger Aftenblad.

 • USA svartelister Saudi-Arabia

  Myndighetene i USA har lagt til Saudi-Arabia og Cuba i listen over menneskehandlerne i verden, melder nyhetsbyrået AFP. USA mener disse landene ikke gjør nok for å stanse menneskehandel.

 • 64-åring tiltala for menneskehandel

  Ein 64 år gamal mann frå Tromsø er tiltala for menneskehandel etter at han skal ha utnytta ei utanlandsk kvinne til prostitusjon i to år. Han skal ha lurt ho til å flytte til Tromsø, og laga ein profil i hennar nann på ein nettstad, skriv Nordlys.

 • 43 mexicanarar redda frå «slaveri»

  Canadisk politi har sett fri 43 mexicanarar som vart utsett for tvangsarbeid som mellom anna reinhaldarar ved feriestadar i det nordamerikanske landet. Dei fekk betalt så lite som 50 canadiske dollar i månaden, rundt 300 kroner, ifølgje politiet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no