Hopp til innhold
Gravferd Italia
Foto: ALBERTO PIZZOLI / Afp

Kraftig jordskjelv i Italia

Oppsummert

297 mennesker omkom da et jordskjelv med en styrke på 6,2 rammet sentrale deler av Italia natt til onsdag 24. august. Det er store materielle ødeleggelser i området, og tusenvis av mennesker er husløse.

 • Paven besøker jorskjelvrammede

  Pave Frans kom tirsdag på et overraskende besøk til Amatrice, hvor flere hundre mennesker omkom i jordskjelvet i Italia i august.– Jeg ville gjøre besøket alene, som en prest, biskop og pave. Dette vil jeg gjøre for å være tettere på folket, sa han.

 • To nye omkomne etter jordskjelv

  Dødstallet etter det store jordskjelvet i Italia 24. august har steget til 297 omkomne, ifølge AFP. To personer til har nå omkommet som følge av skader de pådro seg da jorskjelvet rammet, bekrefter offisielle myndigheter i Italia.

 • Katter berget ut av ruinene

  To uker etter jordskjelvkatastrofen som krevde nesten 300 menneskeliv i Italia, berget brannmannskapene i byen Illica kattene Pietro og Giorgiana ut av ruinene i live. Det var eierne som hørte svak mjauing når de returnerte til ruinene, melder NTB.

  Laster Twitter-innhold
Lille Sofia overlevde jordskjelvet i Italia. Hun bodde i et gammel hus sammen med moren sin i Amatrice. Da taket falt ned over barnesengen, fryktet moren det verste,
Torsdag ettermiddag ble Italia rammet av et nytt jordskjelv.
Jan Espen Kruse rapporterer fra Pescara del Tronto.
NRK-reporter Tore Tollersrud rapporterer fra fra den Italienske byen Amatrice som ble hardt rammet at jordskjelvet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no