Hopp til innhold
Thailands tidligere statsminister
Foto: Sakchai Lalit / AP

Korrupsjonsrettssak i Thailand

Oppsummert

Det er utstedt arrestordre mot Thailands eks-statsminister Yingluck Shinawatra etter at hun ikke møtte opp til domsavsigelsen i rettssaken der hun er anklaget for bedrageri og korrupsjon. Yingluck ble avsatt da militæret tok makten i Thailand i 2014.

 • Shinawatra dømt til fengsel

  Thailands tidligere statsminister Yingluck Shinawatra er onsdag gitt en straff på fem års fengsel, etter at landets høyesterett fant henne skyldig i uaktsomhet i styringen av landets risstøtteordning. Shinawatra skal ha forlatt landet, ifølge Reuters.

 • Skal ha flyktet til Dubai

  Thailands avsatte statsminister Yingluck Shinawatra møtte ikke i retten fredag og skal ifølge partikollegaer ha flyktet til Dubai, skriver Reuters. Yingluck risikerer ti års fengsel for maktmisbruk og korrupsjon.

  Yingluvk Shinawatra.
  Foto: Athit Perawongmetha / Reuters
 • CNN: Yingluck har rømt fra Thailand

  Den korrupsjonstiltalte tidligere statsministeren i Thailand, Yingluck Shinawatra, skal ha rømt fra landet, opplyser kilder til CNN. Hun dukket ikke opp da dom skulle avsies i rettssaken mot henne i dag. Grensekontrollen er skjerpet, opplyser myndighetene.

 • Thailandsk eks-minister fikk 42 år

  En tidligere handelsminister i Thailand er dømt til 42 års fengsel for svindel i forbindelse med en avtale om kjøp av ris fra Kina. Tidligere statsminister Yingluck Shinawatra er tiltalt i samme sak, men møtte ikke opp til domsavsigelse i dag.

 • Tror Yingluck har rømt fra Thailand

  Thailandske myndigheter tror at den korrupsjonstiltalte tidligere statsministeren Yingluck Shinawatra kan ha rømt fra landet. I dag skulle dom mot henne falt, men hun møtte ikke opp. Domsavsigelsen er utsatt til 27. september.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no