Benjamin Netanyahu
Foto: Ronen Zvulun / Reuters

Korrupsjonsanklager mot Netanyahu

Oppsummert

Israels statsminister Benjamin Netanyahu tiltales for svindel og bestikkelser, opplyser landets riksadvokat. Netanyahu har vært etterforsket for tre separate saker. Han nekter for å ha gjort noe galt og mener han er utsatt for en heksejakt

 • Netanyahu stilles for retten i mars

  Korrupsjonsrettssaken mot den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu, starter 17. mars, melder nyhetsbyrået Reuters. Det er første gang en israelsk statsminister blir tiltalt for noe kriminelt.

  Israels statsminister Benjamin Netanyahu måtte forlate et valgkamparrangement i Ashkelon onsdag på grunn av et rakettangrep fra Gazastripen.
  Foto: POOL
 • Netanyahus medarbeidarar sikta

  Sju personar vil bli tiltalt i ei korrupsjonssak, opplyser påtalemakta i Israel. Dei sikta samarbeider med Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Saka handlar mellom anna om eit kjøp av tyske ubåtar verdt rundt 18 millionar kroner.

 • – Netanyahu kan fortsette

  Israels statsminister Benjamin Netanyahu blir ikke nødt til å gå av som følge av tiltalen som er tatt ut mot ham, sier den israelske riksadvokaten. Netanyahu er tiltalt for korrupsjon, tillitsbrudd og bestikkelser.

 • Kaller tiltalen et kuppforsøk

  Israels fungerende statsminister Benjamin Netanyahu kaller korrupsjonstiltalen mot ham for et kuppforsøk, og sier han ikke vil gå av. Den israelske riksadvokaten kunngjorde i dag at det er tatt ut tiltale for bestikkelser, svindel og tillitsbrudd.

 • Tiltale mot Netanyahu

  Israels statsminister Benjamin Netanyahu tiltales for svindel og bestikkelser, opplyser landets riksadvokat. Netanyahu har vært etterforsket for tre separate saker. Han nekter for å ha gjort noe galt og mener han er utsatt for en heksejakt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no