USA-SHOOTING-DENVER James Holmes sits in court for an advisement hearing at the Arapahoe County Justice Center in Centennial
Foto: POOL / Reuters

Kinomassakren i Colorado

Oppsummert

Psykisk syke James Holmes får ikke dødsstraff, men må sone resten av livet i fengsel for drapene på tolv mennesker på en kino i USA i 2012.

 • Massedrapsmann blir aldri sett fri

  Mannen som massakrerte 12 menneske i ein kinosal i ein forstad til Denver i Colorado i USA i juli 2012, James Holmes, er dømt til fengsel på livstid utan sjanse til nokon gong å bli sett fri.

 • Holmes får livsvarig fengsel

  Psykisk syke James Holmes får ikke dødsstraff, men må sone resten av livet i fengsel for drapene på tolv mennesker på en kino i USA i 2012. I juryen var det uenighet om dødsstraff, dermed får Holmes livsvarig fengsel uten mulighet for benådning.

 • Utsetter rettssak etter kinoskyting

  Dommeren har utsatt rettssaken mot James Holmes, som er tiltalt for å ha drept 12 og skadet 70 i en kino i Colorado. Grunnen er at han muligens må gjennomgå rettspsykiatrisk undersøkelse, melder AP.

 • "Batman-mordaren" erkjenner seg ikkje skuldig

  Dommaren i saka mot «Batman-mordaren» i Colorado har godteke at den tiltalte James Holmes erkjenner seg ikkje skuldig i tiltalen.

  Holmes hevdar at han var utilrekneleg då han drap 12 menneske og såra 70 på ein Batman-premiere i Denver i juli 2012. Les alt om kinomassakren her.

  James Holmes
  Foto: RJ Sangosti / Ap

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no