Aurora-drapsmannen er funnet skyldig

James Holmes er funnet skyldig i å ha drept 12 mennesker i en kino i byen Aurora i den amerikanske delstaten Colorado i juli 2012.

James Holmes

James Holmes møtte i retten i Colorado 12. mars i 2013.

Foto: RJ Sangosti / Ap

12 personer ble drept og 58 personer såret da James Holmes begynte å skyte inne i sal ni kinosenteret Century 16 i byen Aurora i Colorado 20. juli 2012.

I kveld ble han dømt skyldig for de grusomme drapene.

Juryen som består av ni kvinner og tre menn, kom frem til avgjørelsen etter en og en halvdag med betenkningstid, melder nyhetsbyrået Reuter.

Juryen må nå avgjøre om Holmes skal bli henrettet eller bli dømt til livstid i fengsel – uten mulighet for prøveløslatelse.

Rettsaken varte i over tre måneder. Juryen fikk høre vitnemål fra overlevende, vitner, politifolk og eksperter på mental helse, i tillegg fikk de se bilder fra åstedet og massakren som fant sted i 2012.

– Erklærte seg ikke skyldig

Holmes er siktet for 166 punkter, deriblant drap og forsøk på drap.

27-åringen erklærte seg ikke skyldig i retten, og hevder seg sinnssyk i gjerningsøyeblikket.

Ifølge forsvarene lider Holmes av schizofreni. Han skal ha hørt stemmer i hodet som beordret ham til å drepe. Men de lyktes ikke med å få Holmes kjent utilregnelig for drapene.

Påtalemyndigheten mener derimot at Holmes er ansvarlig for sine handlinger og har krevd dødsstraff.

SISTE NYTT

Siste nytt

Kan ha lurt Hamas med psykologisk krigføring, men det avviser Israel

Natt til fredag meldte det israelske forsvaret at de var på vei inn i Gaza med bakkestyrker. Det var ikke riktig, men Hamas-lederne kan ha blitt lurt inn i en dødelig felle.