Hopp til innhold
Elever sjekkes utenfor Sungshin grunnskole i Seoul 8. juni 2015
Foto: ED JONES / Afp

Kamelviruset Mers

Oppsummert

Kamelviruset Mers ble første gang registrert i Midtøsten i 2012 og er nå registrert i over 20 land. i Sør-Korea var det påvist 150 tilfeller av Mers, og flere døde.

 • Smittet av Mers på sykehus

  Én pasient smittet 82 personer med virussykdommen Mers på et overfylt akuttmottak i Sør-Korea i 2015, ifølge en ny studie publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet. I fjor ble landet rammet av et utbrudd av Mers, 186 ble smittet og 36 døde.

 • Mers-epidemien over i Sør-Korea

  Sør-koreanske myndigheter erklærte i dag at epidemien av lungesykdommen Mers er over. 36 personer har mistet livet etter at det første tilfellet ble oppdaget i mai. Totalt ble 186 mennesker smittet i utbruddet i Sør-Korea.

 • Bytter ut helseministeren

  Sør-Koreas president Park Geun-Hye har byttet ut landets helseminister etter MERS-utbruddet som tok livet av 36 mennesker. Moon Hyong-Pyo har fått skylden for den dårlige håndteringen av utbruddet.

 • – Mers-utbruddet er over

  Utbruddet av Mers-viruset i Sør-Korea er over. Det sier statsministeren i landet, ifølge et sør-koreansk nyhetsbyrå. 36 mennesker er døde i Sør-Korea etter å ha blitt smittet av viruset siden epidemien startet i slutten av mai.

 • Nytt mers-tilfelle i Sør-Korea

  En sykepleier fra Seoul er smittet av mers-viruset. Sykehuset hun jobber på er i karantene etter at de har hatt flere tilfeller. Antall registrerte smittede er nå 183, og 33 personer er døde i det største utbruddet utenfor Saudi-Arabia, melder AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no