Hopp til innhold

Mers-mistanke i Slovakia

En sørkoreansk mann er lagt innlagt på sykehus i Slovakia på grunn av mistanke om at han er smittet med Mers-viruset.

Mers-mistanke

Den sørkoreanske mannen ble transportert fra den nordlige byen Zilina før han ble innlagt på Kramare-sykehuset i Bratislava.

Foto: STRINGER / Afp

38-åringen fra Sør-Korea hadde diaré, feber og utslett på huden da han ble lagt inn.

– Vi venter å få resultater på blodprøvene hans søndag, sier Petra Stano Matasovska ved universitetssykehuset i Bratislava til AFP.

Det har så langt ikke vært påvist smittespredning utenfor Sør-Korea som følge av utbruddet, med unntak av en sørkoreansk mann som trosset en oppfordring fra helsemyndighetene om å bli i karantene og reiste til Kina.

14 døde

138 mennesker er hittil smittet av Middle East Respiratory Syndrom (Mers) i Sør-Korea og myndighetene bekreftet lørdag det 14. dødsfallet. Tidligere denne uken var 30.000 personer satt i karantene i landet, og frykten for spredning er stor.

Et WHO-team som jobber med å kartlegge omfanget av utbruddet, tror flere tilfeller vil bli oppdaget de neste dagene.

– Nå har utbruddet vært stort og kompleks, og flere tilfeller ventes. Derfor må myndighetene fortsette å være årvåkne, sa Keiji Fukuda, direktør i Verdens helseorganisasjon, tidligere i dag.

Samtidig roste han sørkoreanske myndigheter for deres innsats med å kontrollere utbruddet, som er det største utenfor Saudi-Arabia, og ble oppdaget i mai etter at en 68 år gammel forretningsmann returnerte fra en reise til Midtøsten.

Frykten for mers har også spredt seg til Sør-Koreas naboland. I Hongkong er en rekke personer testet, men ennå er ingen smitte er påvist.

Tusenvis av mennesker har avlyst reiser til Sør-Korea de siste dagene av frykt for luftveissykdommen.

SISTE NYTT

Siste nytt