Hopp til innhold

Jordbruksoppgjøret 2019

Oppsummert

Landbruks- og matdepartementet tilbyr jordbruksorganisasjonene 1 milliard i årets oppgjør. Det er dermed stor avstand mellom bøndenes krav og tilbudet. Årets krav fra bøndene, som ble lagt frem sist uke, har en ramme på 1,92 milliarder kroner.

  • Enighet i jordbruksoppgjøret

    Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har blitt enige med staten om jordbruksavtale for 2020. Avtalen har en ramme på 1,24 milliarder kroner. Det kom fram på pressekonferansen med landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

  • Avklaring i jordbruksoppgjøret

    Etter å ha forhandlet i natt er det avklaring i jordbruksoppgjøret, opplyser Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding. Pressekonferanse klokka 17. Det er foreløpig ikke kjent om partene har blitt enige, eller om det er brudd i forhandlingene

  • Bøndene sier ja til forhandlinger

    Jordbrukets forhandlingsutvalg varslet torsdag ettermiddag at de går til forhandlinger med staten om en jordbruksavtale for 2019. Kravet fra bøndene var på 1,92 milliarder kroner, mens staten har tilbudt 1 milliard.

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag leverer sine krav til staten i årets jordbruksoppgjør. Regjeringen kommer med sitt tilbud 7. mai.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no