Ikke mangekamp-finale på Skjerahaug

Etter to av tre puljer var det fortsatt håp om finaleplass for Stian Skjerahaug (24). Dessverre holdt det ikke helt inn for nordmannen.

Sommer-OL i Rio 2016

IKKE KVALIFISERT: Norske Stian Skjerahaug endte på 32. plass i kvalifiseringen, og må se finalen fra tribunen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Stian Skjerahaugen var godt fornøyd etter 84,33 poeng i mangekamp-kvalifiseringen, men det holdt bare nesten til en finaleplass.

Etter to av tre puljer lå 24-åringen som nummer 21 på resultatlistene. 24 turnere skulle videre til finale, og Skjerahaugen hadde derfor ikke gitt opp håpet.

Håp før siste pulje

– Jeg tror det kan holde til en finale, men det er en pulje igjen, så jeg kan ikke si noe helt sikkert, sa nordmannen før den siste puljen hadde satt i gang med sine seks øvelser.

Nordmannen endte til slutt som nummer 32 i kvalifiseringen.

I mangekamp er det en regel om at bare to fra hver nasjon kan gå til finalen, og det gjør at Skjerahaug nå regnes som reserve nummer fire.

Det er svært lite sannsynlig at fire finaleklare utøvere trekker seg, og nordmannen må nok belage seg på å se finalen fra tribuneplass.

Fornøyd med bøylehest

Turneren jublet høylytt etter gjennomføringen, og var mest fornøyd med bøylehest-delen.

– Det er det jeg sliter mest med i store mesterskap. Da jeg kom gjennom den måtte jeg skrike høyt.

– Jeg var også fornøyd med hopp. Det er andre gangen jeg planter samme hopp helt likt over to konkurranser, så jeg ble litt sjokket da jeg landet der.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no