Hopp til innhold
Hummer
Foto: Espen Bierud / Havforskningsinstituttet

Hummerfiske

Oppsummert

Lørdag 1. oktober startet årets hummerfiske. Etter reglene må alle hummerfiskere registrere seg, hver båt kan ha maksimalt 10 teiner. Reglene sier at hummere under 25 cm må slippes ut igjen.

 • Utreder nye fredningsområder i Farsund

  Farsund kommune vurderer å etablere nye fredningsområder for hummer i skjærgården for å øke bestanden. Det skriver Lister24. Nå ønsker kommunen innspill fra lokalbefolkningen om dette. De har også startet et samarbeid med Universitetet i Agder for å få vite mer om hva som skal til for å øke den lokale bestanden.

  Hummer 2
  Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK
 • Bot til hummerfisker

  En hummerfisker er i Sør-Rogaland tingrett dømt til betinget fengsel i 14 dager og en bot på 10.000 kroner for å ha fisket hummere under tillatt størrelse. Mannen i femtiårene innrømmet i retten at han hadde fanget sju hummere som ikke var store nok, skriver Dalane Tidende. Minstemålet er på 25 cm.

 • Storkontroll avslørte 196 ulovlege hummarteiner

  Fiskeridirektoratet har saman med politiet, Kystvakta (KV) og Statens naturoppsyn (SNO) sjekka hummarfiske før det starta offisielt 1. oktober. Kysten frå Florø til Egersund, hummarfredingsområdet i Sognefjorden og Oslofjorden er undersøkt.

  Det blei funne 196 reiskapar dagane aksjonen vart gjennomført. I Rogaland blei det beslaglagt 75 reiskapar, i all hovudsak teiner. Mellom fylkesgrensa sør i Vestland og Bergen blei det beslaglagt 121 reiskapar.

  Resultata frå Oslofjorden er ennå ikkje klare.

 • Hummerfiske er i gang

  Lørdag startet hummerfisket. 15 år gamle Ole Teodor Sørensen fra Arendal er en ivrig fisker. Som skipper på egen båt drar han ut i sekstiden om morgen for å jakte havets kardinal.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no