Bil kjører inn i folkemengde i Virginia
Foto: Ryan M. Kelly / AP

Høyreekstremister i Charlottesville

Oppsummert

Mannen som kjørte bilen sin inn i en gruppe demonstranter i den amerikanske byen Charlottesville og drepte en av dem i 2017, er dømt for overlagt drap. Mannen forsvarte seg med at han handlet i selvforsvar i frykt for hvite nasjonalister.

 • Dømt for drap på demonstrant

  Mannen som kjørte bilen sin inn i en gruppe demonstranter i Charlottesville i USA og drepte en av dem, er kjent skyldig i overlagt drap, skriver nyhetsbyrået AP. Mannen forsvarte seg med at han handlet i selvforsvar i frykt for hvite nasjonalister.

 • Tok over høyreradikal markering

  De rundt 30 hvite nasjonalistene var totalt underlegne i antall da motdemonstrantene møtte opp i Washington på markeringen «Unite the Right 2». De ble møtt av nær 2.000 motdemonstranter som viste motstand mot den høyreradikale markeringen.

 • Få hvite nasjonalister møtte opp

  Rundt 20 hvite nasjonalister møtte opp til søndagens markering foran Det hvite hus i Washington DC. Store politistyrker var på plass for å passe på. Rundt 300 motdemonstranter hadde møtt opp med plakater med slagord som "Hat har ikke noe hjem her".

  Police escort supporters of a white nationalist-led rally, marking the one year anniversary of the 2017 Charlottesville "Unite the Right" protests, in Washington
  Foto: Lucas Jackson / Reuters
 • Biden hedrer drept demonstrant

  USAs tidligere visepresident Joe Biden hedrer Heather Heyer, som ble drept da en mann pløyde inn i en menneskemengde med bilen sin i Charlottesville for ett år siden. Denne helga markers ettårsdagen for de voldelige demonstrasjonene i byen.

  Laster Twitter-innhold
Myndighetene i Charlottesville i USA pakker inn statuen av General Robert E. Lee i sort.
Skyldte på media for kritikken han har fått etter håndteringen av volden i Charlottesville.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no