Markering etter Charlottesville
Foto: Logan Cyrus / AFP

Høyreekstremister i Charlottesville

Oppsummert

11. og 12. august holdes det flere markeringer på ettårsdagen for sammenstøtene i den amerikanske byen Charlottesville 12. august 2017. En person ble drept da en bil ble kjørt inn blant motdemonstrantene.

 • Tok over høyreradikal markering

  De rundt 30 hvite nasjonalistene var totalt underlegne i antall da motdemonstrantene møtte opp i Washington på markeringen «Unite the Right 2». De ble møtt av nær 2.000 motdemonstranter som viste motstand mot den høyreradikale markeringen.

 • Få hvite nasjonalister møtte opp

  Rundt 20 hvite nasjonalister møtte opp til søndagens markering foran Det hvite hus i Washington DC. Store politistyrker var på plass for å passe på. Rundt 300 motdemonstranter hadde møtt opp med plakater med slagord som "Hat har ikke noe hjem her".

  Police escort supporters of a white nationalist-led rally, marking the one year anniversary of the 2017 Charlottesville "Unite the Right" protests, in Washington
  Foto: Lucas Jackson / Reuters
 • Biden hedrer drept demonstrant

  USAs tidligere visepresident Joe Biden hedrer Heather Heyer, som ble drept da en mann pløyde inn i en menneskemengde med bilen sin i Charlottesville for ett år siden. Denne helga markers ettårsdagen for de voldelige demonstrasjonene i byen.

  Laster Twitter-innhold
 • Ettårsmarkering i Charlottesville

  Flere aktivister og innbyggere har samlet seg i en park i den amerikanske byen Charlottesville for å markere at det er ett år siden sammenstøtene i byen. Under en marsj arrangert av hvite nasjonalister i fjor, ble en motdemonstrant påkjørt og drept.

 • Ettårsmarkering i Charlottesville

  Flere hundre aktivister og studenter gikk lørdag i Charlottesvilles gater for å markere ettårsdagen for de voldelige demonstrasjonene i byen, melder AP. Opprørspoliti var på plass under demostrasjonen. Politiet opplyser at dagen har vært rolig.

  Charlottesville
  Foto: Steve Helber / AP
Myndighetene i Charlottesville i USA pakker inn statuen av General Robert E. Lee i sort.
Skyldte på media for kritikken han har fått etter håndteringen av volden i Charlottesville.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no