radisson blu
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Hotellstreiken

Oppsummert

Mange tusen ansatte i hotell- og restaurantbransjen har streiket siden 25. april. Streiken rammet over flere hundre hoteller, restauranter og kantiner. Partene ble enige natt til lørdag.

 • Nedgang i hotellovernattinger i mai

  Hotellstreiken førte til en nedgang på 6 prosent i antall hotellovernattinger i mai sammenlignet med samme måned i fjor. Det viser tall fra SSB.

 • Hotellansatte: ja til tariffavtale

  Drøyt 75 prosent av de organiserte i hotell- og restaurantbransjen har sagt ja til Riksavtalen som det ble enighet om etter den langvarige streiken tidligere i år. Deltakerprosenten i uravstemningen var 76 prosent, opplyser Fellesforbundet.

 • Sliter etter hotellstreiken

  – For enkelte har streiken ført til store avbestillinger, i en periode med blant annet mange konferanser. Det har ikke bare vært tøft for mindre bedrifter, men også de større, sier Merete Habberstad i NHO Reiseliv.

 • Hotellstreiken: Får 684 kroner mer

  De streikende hotellarbeiderne får i gjennomsnitt 684 kroner mer i årlig tillegg enn det som lå på bordet da de gikk til streik, skriver VG. – Vi er godt fornøyd med tilleggene som ble gitt, sier adm.dir. Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

 • Gratulerte Fellesforbundet

  SV-leder Audun Lysbakken gratulerer hotell- og restaurantarbeiderne etter at streiken ble avblåst i natt. – De har tatt kampen for en av de mest lavlønnede grupper i arbeidslivet, sa Lysbakken Lysbakken da han åpnet talen til partiets landsstyremøte.

Hotelldirektør Ellen Ravnå er fornøyd med at streiken er over

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no