Hopp til innhold
radisson blu
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Hotellstreiken

Oppsummert

Mange tusen ansatte i hotell- og restaurantbransjen har streiket siden 25. april. Streiken rammet over flere hundre hoteller, restauranter og kantiner. Partene ble enige natt til lørdag.

  • Nedgang i hotellovernattinger i mai

    Hotellstreiken førte til en nedgang på 6 prosent i antall hotellovernattinger i mai sammenlignet med samme måned i fjor. Det viser tall fra SSB.

  • Hotellansatte: ja til tariffavtale

    Drøyt 75 prosent av de organiserte i hotell- og restaurantbransjen har sagt ja til Riksavtalen som det ble enighet om etter den langvarige streiken tidligere i år. Deltakerprosenten i uravstemningen var 76 prosent, opplyser Fellesforbundet.

  • Sliter etter hotellstreiken

    – For enkelte har streiken ført til store avbestillinger, i en periode med blant annet mange konferanser. Det har ikke bare vært tøft for mindre bedrifter, men også de større, sier Merete Habberstad i NHO Reiseliv.

  • Hotellstreiken: Får 684 kroner mer

    De streikende hotellarbeiderne får i gjennomsnitt 684 kroner mer i årlig tillegg enn det som lå på bordet da de gikk til streik, skriver VG. – Vi er godt fornøyd med tilleggene som ble gitt, sier adm.dir. Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

  • Gratulerte Fellesforbundet

    SV-leder Audun Lysbakken gratulerer hotell- og restaurantarbeiderne etter at streiken ble avblåst i natt. – De har tatt kampen for en av de mest lavlønnede grupper i arbeidslivet, sa Lysbakken Lysbakken da han åpnet talen til partiets landsstyremøte.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no