Ambulanser ved helikopterstyrt ved Porsgrunn
Foto: Theo Aasland Valen

Helikopterstyrt ved Porsgrunn

Oppsummert

Et helikopter med en person om bord styrtet torsdag kveld på Lannerheia ved Porsgrunn i Telemark etter å ha truffet en høyspentledning. Det var kraftig regn og dårlig sikt da helikopteret styrtet.

 • Har bilder av helikopterstyrt

  Statens havarikommisjon har fått tilgang til film fra et vegtrafikkamera etter helikopterstyrten der en mann omkom i Porsgrunn torsdag kveld. Kåre Halvorsen i havarikommisjonen sier filmen gir god indikasjon på hva som skjedde på ulykkestidspunktet.

 • Helikoptervrak skal undersøkes

  Helikoptervraket etter styrten i Porsgrunn torsdag er fraktet til Statens havarikommisjons verksted på Kjeller for å undersøkes. En 46 år gammel mann omkom i ulykken. Kåre Halvorsen i Statens havarikommisjon sier de har undersøkt ulykkesstedet. De skal samle inn informasjon fra vitner, om flyvingen og om været ulykkeskvelden. Statens havarikommisjon skal avgi en statusrapport om ulykken innen 30 dager til internasjonale luftfartsmyndigheter.

 • 46-åring død i helikopterstyrt

  Det var 46 år gamle John Christian Solberg som omkom i helikopterulykken på Lannerheia ved Porsgrunn torsdag kveld. De pårørende har samtykket til at navnet blir frigitt, opplyser politiet i en pressemelding. Solberg var alene i helikopteret da det styrtet. Årsaken til ulykken er enda ikke fastslått. Politiet skal avhøre vitner i dagene fremover.

 • Ber om tips til etterforskning

  Politiet fortsetter etterforskning etter helikopterstyrt ved Porsgrunn.

  Politiet ber de som kan ha informasjon eller gjort observasjoner av helikopteret tar kontakt på tipstelefon 476 96 200.

  – For politiet er det viktig å komme i kontakt med personer som kan ha informasjon om hva som kan ha skjedd i forkant av ulykken, sier leder for etterforskningsseksjonen ved Grenland politistasjon, Annie Sandersen.

 • Venter store problemer i morgenrush

  Politiet regner med at det kan bli store problemer i morgenrushet på E18 mellom Porsgrunn og Larvik etter helikopterulykken i natt. Veien er sperret og det er en lang omkjøring via Siljan og Skien, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

  Det pågår fortsatt undersøkelser på ulykkesstedet, men Eikedalen håper de skal være fullført i løpet av natta. Årsaken til at E18 er sperret, er at helikoptervraket ligger helt inntil veien.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no