Hopp til innhold
Halloween i det hvite hus 2020
Foto: NICHOLAS KAMM / AFP/NTB

Halloween

 • Tips til gjenbrukshalloween

  Nordmenn brukar opp mot 270 millionar kroner på Halloweeneffektar kvart år. No oppfordrar Hanne Worup frå renovasjonsselskapet Glør at folk er meir medvitne på kva dei kjøper og kastar.

  – Vi skal fortsette med Halloween. Det passar perfekt til mørke triste haustkveldar å feire med lys, kostyme og ete godteri, men nokre ting kan vi passe på.

  Ho har fleire tips til kva det går an å gjere for å redusere avfall, blant anna:

  Teikn på og lag lykter av appelsinar i staden for å kjøpe inn store graskar som ikkje blir brukt til mat. Hugs berre å sette dei på eit brannsikkert underlag.

  Mal tørka haustlauv som dekorasjon, dei kan brukast opp att fleire år på rad.

  Mal andletet i staden for å bruke ei billig eingongsmaske.

  – Erfaringsmessig så går dei maskene fort av barna på fest. Du kan ikkje ete godteri i dei, seier Wostrup.

  Hanne Worup i GLØR Lillehammer
  Foto: Glør
 • Halloween i Det hvite hus

  President Donald Trump og kona Melania tok i mot gjester til Halloween-markering utenfor Det hvite hus lørdag kveld. Gjestene var barn av ansatte og andre spesielt inviterte.

  Halloween i det hvite hus 2020
  Foto: NICHOLAS KAMM / AFP/NTB
 • Politiet ber foreldre være våkne

  Politiet flere steder i landet ber foreldre til ungdommer om å passe på ungdom på Halloween i kveld. Flere steder er det meldt om fester der ungdom samles. Politiet frykter både rusbruk og fare for koronasmitte.

  Laster Twitter-innhold
 • Advarer mot grottefest i Stokke

  I sosiale medier inviteres det til grottefest i Stokke på halloween, melder Tønsbergs Blad. Nå advarer Mads Holmern i politiet i Sør-Øst om hvilke konsekvenser det kan få. Han ber foreldre snakke med barna sine.

I morgen er det igjen tid for knask eller knep. Men mange barn gruer seg til Halloween fordi de føler seg utenfor. Mobbeombud advarer, og ber foreldre ta ansvar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no