NRK Meny
Vaksinasjon i Kinshasa
Foto: KENNY KATOMBE / Reuters

Gulfeber i Afrika

Oppsummert

500 mennesker er døde av virussykdommen gulfeber i Angola og Kongo DRC siden sykdommen fikk et stort utbrudd i desember 2015. Verdens helseorganisasjon har innnkalt til krisemøte 31. august. Vaksiner er mangelvare.

 • Redd Barna: 500 døde av gulfeber

  Redd Barna anslår at gulfeber allerede har kostet 500 liv i Kongo DRC og Angola, skriver Al Jazeera. 31. august skal Verdens helseorganisasjon WHO holde krisemøte om gulfeber. WHO frykter at virussykdommen kan bli en ny verdensomspennende epidemi.

 • Mangler 20 mill. gulfeber-vaksiner

  Verdens helseorganisasjon frykter et nytt gulfeber-utbrudd i Vest-Afrika. I Kongo og Angola har allerede 400 mennesker mistet livet, og det mangler 20 millioner vaksiner. Redd Barna frykter en epidemi.

 • Offensiv for å utrydde gulfeber

  Verdens helseorganisasjon (WHO) setter i gang en kriseoffensiv mot gulfeber i Afrika. Utbrudd i Kongo og Angola har allerede tatt livet av 400 mennesker. Planen er å vaksinere over 14 millioner mennesker på over 8.000 helsestasjoner.

 • Nødvaksinering for gulfeber

  Verdens helseorganisasjon innfører nødvaksinering for gulfeber langs grensen mellom Angora og Den demokratiske republikken Kongo, samt Kinshasa neste måned. Mandag erklærte Kongo en epidemi i to provinser etter 67 mistenkte tilfeller av gulfeber.

 • Fem omkommet av gulfeber i Kongo

  Myndighetene i Kongo har oppdaget 67 tilfeller av gulfeber. Fem personer har omkommet på grunn av sykdommen, sier helseministeren i landet melder Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no