Luanda er Angolas hovedstad
Foto: STRINGER / Reuters

Angola

 • Sønn av ekspresident svindeldømt

  Sønnen til Angolas ekspresident, José Filomeno dos Santos, er dømt til fem års fengsel for bedrageri, maktmisbruk og for å ha stjålet 4,5 milliarder kroner fra det nasjonale oljefondet, og ha overført pengene til en konto i Sveits. Det ifølge AFP.

 • Fryser kontoene til Afrikas rikeste

  Påtalemyndigheten i Portugal har frosset bankkontoene til Isabel dos Santos, trolig Afrikas rikeste kvinne, melder Reuters. Hun er datter av Angolas tidligere president, og etterforskes for korrupsjon. Fra før er kontoene hennes i hjemlandet sperret.

 • Flere døde etter flom i Angola

  Store nedbørsmengder har ført til at minst 41 mennesker har mistet livet i Angola denne uka, opplyser innenriksdepartementet. Det kraftige regnværet har forårsaket oversvømmelser og ødeleggelser av infrastruktur i landet.

 • Angola fryser bankkontoer

  En domstol i Angola har frosset bankkontoene til Isabel dos Santos, den tidligere presidentens datter, kjent som Afrikas rikeste kvinne. 46 år gamle dos Santos og hennes kongolesiske ektemann Sindika Dokolo etterforskes for omfattende korrupsjon.

 • Korrupsjonssak rammer også Angola

  Angolas tidligere fiskeriminister er nå mistenkt i korrupsjonssaken hvor DNB er innblandet. I Namibia er to tidligere ministre mistenkt for å ha tatt imot bestikkelser fra det islandske fiskerikonsernet Samherji, som skal ha brukt DNB-kontoer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no