Fanger på Guantanamo
Foto: TOMAS VAN HOUTRYVE / AP

Guantanamo

Oppsummert

Guantánamo-fengselet er en amerikansk fangeleir på Cuba. Siden 2002 er basen blitt benyttet som leir for fanger pågrepet under «krigen mot terror». President trump har gitt ordre om at basen skal holdes åpen.

 • Guantanamo-fange til Saudi-Arabia

  En saudiarabisk mann fra det amerikanske Guantanamo-fengselet er sendt til hjemlandet for å sone resten av straffen der, opplyser Pentagon. Ahmed al-Darbi er den første fangen som forlater basen på Cuba siden Donald Trump ble president.

 • Mattis vitja Guantánamo-basen

  USAs forsvarsminister Jim Mattis vitja i dag den amerikanske basen Guantánamo på Cuba for å ynskje soldatane der god jul. Dette er det første besøket på basen av ein forsvarsminister sidan Donald Rumsfeld var der i januar 2002.

 • Oman tar i mot Guantanamo-fanger

  Myndighetene i Oman sier at de har sagt seg villig til å ta i mot 10 innsatte fra Guantanamo-basen. 45 personer sitter fortsatt fengslet på Cuba.

 • Guantánamo-fange løslatt

  En fange ved Guantánamo-fengselet på Cuba har blitt løslatt til myndighetene i Mauritania, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet. For øyeblikket er det 60 fanger ved fengselet, melder Reuters.

President Obama om planen for fengselet i Guantanamo på Cuba.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no