NRK Meny
Elev på videregående skole
Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Fraværsgrense i skolen

Oppsummert

Det samlede fraværet i den videregående skolen har gått kraftig ned etter innføringen av fraværsgrensen. Tall for skoleåret 2016-2017 viser at fraværet falt med 30 prosent. Nedgangen var størst for yrkesfag.

 • Oslo Høyre: Ja til ny fraværsgrense

  Et forslag om å innføre fraværsgrense også på ungdomsskolen ble vedtatt på Oslo Høyres årsmøte lørdag. Det var ungdomspartiet som kom med forslaget, og leder Nicolai Øyen håper Høyre nå kan ta saken opp i bystyret.

 • Flere uten karaktergrunnlag i Agder

  Aust-Agder er et av fylkene der fraværsgrensen har ført til en oppgang av elever som ikke får karakterer på vitnemålet. Konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim sier at de har notert bekymringsmeldingene, men at de ikke vurderer å øke grensen.

 • Stor nedgang i skolefravær

  Det samlede fraværet i den videregående skolen har gått kraftig ned etter innføringen av fraværsgrensen. De endelige tallene for skoleåret 2016-2017 viser at fraværet har falt med 30 prosent. Nedgangen er størst for yrkesfag.

 • Kraftig nedgang i skolefraværet

  Fraværet i videregående skole har gått ned med 40 prosent etter innføringen av fraværsgrensen i fjor høst. Det er også færre elever som slutter underveis i skoleåret. Det viser tall fra Utdanningsdirektoratet som ble lagt frem i dag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no