NRK Meny
Elev på videregående skole
Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Fraværsgrense i skolen

Oppsummert

Det samlede fraværet i den videregående skolen har gått kraftig ned etter innføringen av fraværsgrensen. Tall for skoleåret 2016-2017 viser at fraværet falt med 30 prosent. Nedgangen var størst for yrkesfag.

 • Økt legebesøk etter fraværsgrense

  Antall legebesøk har steget med hele 15 prosent blant dem mellom 16 og 19 år. De går til legen for å dokumentere sykdom som fraværsgrunn, mener SSB. For befolkningen samlet øker antallet konsultasjoner raskere enn befolkningsveksten.

 • Unge går oftare til lege

  Talet på legebesøk har auka 15 prosent blant unge mellom 16 og 19 år. Dei går til legen for å dokumentere sjukdom som fråværsgrunn, meiner SSB. I alt gjekk nordmenn til fastlegen 14,4 millionar gongar i 2017.

 • Frp vil prøve fraværsgrense

  Fremskrittspartiet ønsker en prøveordning med fraværsgrense i ungdomsskolen i Trondheim allerede fra neste skoleår, skriver Adresseavisen. Bystyrerepresentant for Frp, Sivert Bjørnstad sier at han ønsker «blåkopi» av ordningen på videregående.

 • Skoleelev dømt for falsk legeattest

  En skoleelev i Oslo er dømt til 14 dagers betinget fengsel for å ha levert falske legeerklæringer til skolen. Eleven hadde over 10 prosent fravær, og fryktet at han skulle stryke i flere fag.

 • Oslo Høyre: Ja til ny fraværsgrense

  Et forslag om å innføre fraværsgrense også på ungdomsskolen ble vedtatt på Oslo Høyres årsmøte lørdag. Det var ungdomspartiet som kom med forslaget, og leder Nicolai Øyen håper Høyre nå kan ta saken opp i bystyret.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no