NRK Meny
Elev på videregående skole
Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Fraværsgrense i skolen

Oppsummert

Det samlede fraværet i den videregående skolen har gått kraftig ned etter innføringen av fraværsgrensen. Tall for skoleåret 2016-2017 viser at fraværet falt med 30 prosent. Nedgangen var størst for yrkesfag.

 • Skoleelev dømt for falsk legeattest

  En skoleelev i Oslo er dømt til 14 dagers betinget fengsel for å ha levert falske legeerklæringer til skolen. Eleven hadde over 10 prosent fravær, og fryktet at han skulle stryke i flere fag.

 • Oslo Høyre: Ja til ny fraværsgrense

  Et forslag om å innføre fraværsgrense også på ungdomsskolen ble vedtatt på Oslo Høyres årsmøte lørdag. Det var ungdomspartiet som kom med forslaget, og leder Nicolai Øyen håper Høyre nå kan ta saken opp i bystyret.

 • Flere uten karaktergrunnlag i Agder

  Aust-Agder er et av fylkene der fraværsgrensen har ført til en oppgang av elever som ikke får karakterer på vitnemålet. Konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim sier at de har notert bekymringsmeldingene, men at de ikke vurderer å øke grensen.

 • Stor nedgang i skolefravær

  Det samlede fraværet i den videregående skolen har gått kraftig ned etter innføringen av fraværsgrensen. De endelige tallene for skoleåret 2016-2017 viser at fraværet har falt med 30 prosent. Nedgangen er størst for yrkesfag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no