Hopp til innhold
Klimakonferansen i Lima
Foto: Eivind Molde / NRK

FNs klimakonferanse i Lima

Oppsummert

En ny runde med forhandlinger i FN-regi holdes i Perus hovedstad Lima fra 1. til 12. desember. Konferansen er det 20. partsmøtet blant medlemslandene i FNs klimakonvensjon (UNFCCC).

 • SV skuffet over klimaforhandlingene

  – Enigheten i Lima viser først og fremst hvor handlingslammet verdens politikere er i møte med klimaendringene. Med så liten vilje til rask forandring går vi mot en katastrofal global oppvarming, sier SV-leder Audun Lysbakken.

 • Solberg er fornøyd med klimaenighet

  Statsminister Erna Solberg sier hun gjerne skulle sett et sterkere utgangspunkt for en klimaavtale, men at Norge skal spille videre på brobyggerrollen landet har fått under forhandlingene i Lima.

 • MDG: – Avtale om nesten ingenting

  Stortingsrepresentant Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne kaller klimaenigheten i Peru "et avtalt havari". Hansson hevder at det eneste avtalen forplikter til, er at alle land skal offentliggjøre at de skal «gjøre litt mer enn før».

 • – Klimasamtalene er en katastrofe

  Hjelpeorganisasjonen CARE kaller klimasamtalene i Peru en katastrofe for verdens fattige. – Mangelen på ambisiøs handling fra verdens rike land er en skam, og sender feil signal til millioner av verdens fattige, sier generalsekretær Robert Glasser.

 • Frykter sterkere global oppvarming

  Klimavedtaket i Peru klarer ikke styre verden mot togradersmålet, ifølge Bellona. Snarere er det mer sannsynlig at den globale oppvarmingen blir på fire grader. – Framskrittene natt til søndag er som museskritt å regne, sier Frederic Hauge i Bellona.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no