Hopp til innhold
Flyr på Gardermoen
Foto: Hanna Johre / NTB

Flyselskapet Flyr

Oppsummert

Det nye norske flyselskapet Flyr er i alvorlige økonomiske vanskeligheter. Selskapet prøver å hente inn 700 millioner kroner gjennom fire aksjeutvidelser.

 • Flyr tapte 1,2 milliarder kroner i fjor

  Årsresultatet til Flyr var i 2022 på minus 1,16 milliarder kroner. Flyselskapet gikk konkurs i slutten av januar.

  Driftsresultatet landet på minus 963 millioner kroner i fjor, en forverring fra minus 420 millioner kroner året før, viser et urevidert utkast til årsregnskapet som E24 har fått.

  Totale inntekter var på 1,33 milliarder kroner i fjor, mot 125,9 millioner kroner i oppstartsåret 2021.

  Konkursen rammer over 400 ansatte. Disse har lønnskrav på flere titalls millioner kroner.

 • Baskettur reddet av lokale bedrifter

  Eidsvoll Basketballklubb fikk drømmen om baskettur til Alicante i Spania knust etter flyselskapet Flyr leverte sin konkursbegjæring forrige uke. Klubben hadde betalt turen kontant og sto uten rett til kompensasjon. Dermed ble 100.000 kroner tapt.

  Etter at Romerikes Blad omtalte saken kom redningen for basketklubben. Tre lokale bedrifter donerte til sammen 300.000 kroner til basketklubben.

 • Flyr-ansatte har lønnskrav på over 30 millioner, ifølge bostyrer

  Over 400 ansatte er rammet av konkursen i flyselskapet Flyr, og ifølge selskapets bostyrer har de lidd store tap.

  – De ansattes lønnskrav vil i hvert fall overstige 30 millioner kroner, anslår bostyrer Stine Snertingdalen overfor E24.

  Ingen av selskapets 407 ansatte er foreløpig oppsagt – det blir bostyrets oppgave.

  De ansatte har gjennom den statlige lønnsgarantiordningen krav på ubetalt lønn og feriepenger, med et makstak på om lag 220.000 kroner. Det tilsvarer to ganger grunnbeløpet i folketrygden.

 • SAS tilbyr Flyr-ansatte jobb

  Omlag 200 kabinansatte i flyselskapet Flyr kan få tilbud om å jobbe i SAS. Flere av Flyr-pilotene er også i kontakt med den tidligere konkurrenten, med tanke på nye jobber.

  – Fram mot våren planlegger SAS å oppbemanne selskapet, og vi ønsker så mange som mulig velkommen til oss, sier manager Hege Solberg i SAS Cabin Crew.

  - Å få en så gledelig beskjed, så kort tid etter konkursen. Det føltes nesten som julaften for mange, sier Kenneth Herredsvela i Flyrs kabinforening.

  Torsdag møtte mange av de kabinansatte opp for å høre om tilbudet fra SAS. Om lag 400 Flyr-ansatte mister jobben i forbindelse med at selskapet begjærte seg konkurs tirsdag.

  Ifølge Herredsvela i den gamle Flyr-foreningen har SAS tilbudt gode betingelser, både på lønn og pensjon. Han er ikke bekymret for å gå inn i et annet selskap som har slitt økonomisk de siste årene.

  – - De står i en heldig situasjon. De får folk som er kjent med bransjen. Som slipper en del skolering, sier Herredsvela til NRK.

  SAS-manager møter kabinansatte som mistet jobben i Flyr
 • Usikkert om Flyr-passasjerer får tilbake penger

  – Ut fra den begrensede oversikten bostyreren foreløpig har fått, er det dessverre usikkert om det er tilstrekkelig verdier i boet til at passasjerene vil motta dekning for sine krav. Det skriver bobestyrer Stine D. Snertingdalen i en pressemelding torsdag.

  – Dette skyldes blant annet at det er betydelige prioriterte lønnskrav som må dekkes fullt, før det blir midler til alminnelige kreditorer, skriver bostyrer Snertingdalen.

  Bostyreren og hennes team jobber nå med å få full oversikt over selskapets verdier og problemstillingene som må håndteres de første dagene.

  – Passasjerer som har betalt flybilletter med kort, bør henvende seg til banken eller finansinstitusjonen som har utstedt betalingskortet for å undersøke om de har rett til å få beløpet tilbakebetalt, skriver bostyreren.

  (©NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no