Flystyrt i Medellin
Foto: Siviliforsvaret i Colombia

Flyet til fotballag styrtet

Oppsummert

Et charterfly med 77 mennesker om bord, blant dem spillere og trenere fra det brasilianske elitelaget i fotball Chapecoense, har styrtet nær Medellin, i Colombia. Minst 71 personer er døde etter styrten.

 • Ulykkesflyet var tomt for drivstoff

  Flyet som styrtet i Colombia i november var tomt for drivstoff. 71 personer døde i styrten. Ifølge taleregistratoren varslet styrmannen flere ganger at flyet var i ferd med å gå tom for drivstoff, ifølge en flydata-analyse. Det ble også sendt ut SOS.

 • – Skulle ikke ha fløyet ulykkesfly

  Piloten i flyet som styrtet i Colombia med et brasiliansk fotballag, oppfylte ikke kravene til å fly kommersielle fly og skulle ikke ha fløyet, hevder advokaten som representerer familien til andrepiloten på flyet. 71 mennesker omkom i flystyrten.

 • Flysjef arrestert i Bolivia

  Politiet i Bolivia har arrestert Gustavo Vargas, sjefen for charterselskapet LaMia, som eide flyet som styrtet i Colombia i forrige uke. En mekaniker og en sekretær er også pågrepet, og selskapet er fratatt lisensen.

 • Omkomne fraktet til Brasil

  De første to flyene med de omkomne fra flyulykken i Colombia har ankommet Chapeco sør i Brasil, melder AP. 71 personer omkom i ulykken, blant dem en rekke spillere fra fotballklubben Chapecoense.

 • Flylisens inndratt etter styrt

  Det bolivianske charterselskapet bak flyet som styrtet i Colombia har mistet lisensen til å fly på ubestemt tid. Avgjørelsen kommer etter at piloten i stor grad har fått skylden for ulykken. Flyet skulle ha etterfylt drivstoff under en mellomlanding.

Dødsflyet måtte vente på landing – gikk tom for drivstoff
Det styrtede flyet i Colombia

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no