Statsminister Mark Rutte og justisminister Ferdinand Grapperhaus legger ned blomster i Utrecht
Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN / AFP

Fire drept på trikk i Utrecht

Oppsummert

Fire mennesker er bekreftet døde etter at en mann skjøt rundt seg på en trikk i Utrecht i Nederland mandag. Ifølge politiet er motivet uklart. Den antatte hovedmannen er arresert.

 • Trikkedrapsmann møtte i retten

  Mannen i 30-årene som er tiltalt for drap på fire mennesker etter skyting på en trikk i Utrecht i Nederland møtte i håndjern til første rettsmøte. To sentrale spørsmål er om skytingen var et terrorangrep og om han er tilregnelig.

 • Terrorsikta tilstår i Nederland

  Ein mann som er sikta for å ha stått bak terrorangrepet der tre menneske vart drepne på ein trikk i nederlandske Utrecht har tilstått. Det opplyser den påtalemyndigheita til AFP. Mannen seier at han utførte handlingane på eiga hand.

 • Trikkeskyttar tiltalt for terror

  Mannen som er arrestert for skytinga på ein trikk i Utrecht i Nederland vil bli tiltalt for terrorisme. Det opplyser påtalemakta. Tre personar vart drepne då mannen skaut rundt seg på ein trikk på måndag.

 • 4. mann tatt etter Utrecht-angrep

  Politiet i Nederland har arrestert en en ny mann etter angrepet på en trikk i Utrecht der tre mennesker ble drept, opplyser kringkasteren NOS. Det skal dreie seg om en 40-åring fra byen. Tidligere er en antatt hovedmann pågrepet. To andre er løslatt.

 • Brev kan tyde på terrormotiv

  Et brev som er funnet i fluktbilen til den hovedmistenkte gjør at nederlandsk politi mistenker at angrepet i Utrecht i går var en terrorhandling. Politiet opplyser også at de ikke har funnet noe som tyder på at gjerningsmannen kjente de tre drepte.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no