Turistferja Eid i Lysefjorden
Foto: Rebekka Andreassen

Fergebrann i Lysefjorden

Oppsummert

54 personer måtte evakueres etter brann i turistfergen Eid i Lysefjorden i Rogaland. Ifølge politiet oppsto brannen som følge av varmgang i motoren, og fergen sendte ut mayday-melding.

 • Feil og manglar ved alle tilsyn

  Det har blitt avdekka feil og manglar på ferja MF «Eid» ved alle dei tre siste tilsyna som er gjort. Det viser ein gjennomgang av tilsynsrapportane som NRK har gjort. Ein av feila, frå 2017, handla om oljesøl i maskinrommet. Nå vil Sjøfartsdirektoratet sjå på om feilen kan relaterast til ferjehavariet for to veker sidan.

 • Brøt rutinene

  Helse Stavanger brøt rutinene sine da bakvaktsleggen på Forsand ikke blei varsla om ferjehavariet i Lysefjorden samtidig med legevakten i Sandnes. Først over en time etter at AMK varslet Sandnes legevakt om ferjehavariet fredag 17. august, ble bakvaktsleggen på Forsand varsla. Helse Stavanger beklager glippen.

 • Vil granske havariet

  Fjord1 vil gjennomføre en egen gransking for å finne årsaken til røykutviklingen om bord i fergen Eid sist fredag i Lysefjorden. I dag konkluderte Sjøfartsdirektoratet foreløpig med at det ikke var brann, men maskinhavari. – Skadeomfanget er avgrenset, skriver Fjord1 i en pressemelding.

  Røyk frå brannen ombord i "Eid"-ferja i Lysefjorden
  Foto: Privat
 • Ingen flammer, kun røyk i MF «Eid»

  Det var ikke brann da turistferja «Eid» i Lysefjorden blei evakuert fredag kveld. Det har Sjøfartsdirektoratet funnet ut. Røyken kan stamme fra en lekkasje av smøreolje. Inspektører fra tilsynet er nå om bord i ferja. 54 passasjerer blei evakuert.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no