Hopp til innhold
Yoko Ono, John Lennon
Foto: STEVE SANDS / AP

Drapet på John Lennon

Oppsummert

John Lennon ble skutt og drept av den fanatiske Beatles-tilhengeren Mark David Chapman utenfor hjemmet ved Central Park i New York 8. desember 1980.

 • Forsvunnet Lennon-gitar auksjoneres bort

  En akustisk gitar fra 1960-tallet som tilhørte John Lennon, og som lenge var på avveier, skal auksjoneres bort i mai.

  Tolvstrengersgitaren ble nylig oppdaget på et loft i Storbritannia da huseieren skulle flytte. Grunnleggerne av det amerikanske auksjonshuset Julien's Auctions sendte folk over Atlanteren for å identifisere gitaren, som er av merket Maton og laget i Australia. De fant originalkofferten i søpla.

  Nå er klenodiet, som ifølge Julien's ble brukt av John Lennon under innspillingen av Beatles-albumet «Help!» i 1965, ventet å gå for mer enn prisantydningen på mellom 600.000 og 800.000 dollar, det vil si 6,6-8,8 millioner kroner.

  Auksjonen holdes på Hard Rock Cafe i New York og på auksjonshusets nettside 29. mai.

  Sjefen for auksjonshuset, Martin Nolan, sier eierne visste at de hadde hatt gitaren, men trodde den var blitt borte. Den har trolig havnet hos dem via den britiske musikeren Gordon Waller, som vat en del av popduoen Peter & Gordon på 1960-tallet.

  – Gordon fikk den i gave av Lennon, men ga den videre til manageren sin, og der har gitaren vært i alle disse årene, sier Nolan.

  (NTB)

  Et portrett av John Lennon vises bak scenen på Vegas-showet «Love», som har Beatles-tema. Neste måned skal en rundt 60 år gammel gitar som tilhørte Lennon selges på auksjon i New York
  Foto: AP
 • Yoko Ono vil ha strengere våpenlov

  John Lennons enke Yoko Ono markerte tirsdag 40-årsdagen for drapet på mannen med å oppfordre til strengere våpenkontroll. Ono la ut et bilde av Lennons knuste og blodige briller på Twitter med tilhørende tekst:

  Laster Twitter-innhold
 • John Lennons runde briller solgt

  Et par av John Lennons briller som Beatles-legenden la igjen i baksetet på en bil, ble fredag solgt på auksjon i London for 1,7 millioner kroner. Brillene ble solgt på nettauksjon til en anonym kjøper.

 • Gir ut album

  22. mars – to dager etter det som ville vært Yoko Onos og John Lennons 50-års bryllupsdag, nyutgis parets «Wedding Album», også det fra 1969. Nyheten om utgivelsen kom 18. februar, på Onos 86-årsdag. «Unfinished Music No. 3: Wedding Album» var parets tredje eksperimentelle, musikalske platesamarbeid og er kalt en av de mest bemerkelsesverdige utgivelsene på 1960-tallet. (NTB)

  LENNON ONO BED-IN AMSTERDAM
  Foto: NTB Tema
Over 6000 mennesker lager fredstegn i Central Park til minne om John Lennon som ville fylt 75 år den 8.oktober i år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no