Hopp til innhold
Thea Halvorsen Braavold sammen med hunden til et vennepar
Foto: Per Skov

Drap i Sandefjord

Oppsummert

En 47 år gammel mann ble i Vestfold tingrett dømt til 21 års forvaring for å ha drept 31 år gamle Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord sentrum i februar 2020. De to var kjærester. Anken behandles av lagmannsretten fra 24. januar til 10. februar 2022.

 • 20 års forvaring for Thea-drapet

  Agder lagmannsrett har funnet den 47 år gamle Jarl Ronny Lundberg skyldig i å ha drept Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord for to år siden. 47-åringen er dømt til 20 års forvaring med en minstetid på 13 år. Lundberg ble i tingretten dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år, men anket saken til lagmannsretten.

 • Ber om frifinnelse

  Forsvarerne til den tiltalte etter drapet på Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord, mener mannen er uskyldig og ber lagmannsretten frifinne han. 47-åringen som nekter straffskyld, ble i tingretten funnet skyldig og dømt til 21 års forvaring. Mannens mentale helse har vært et sentralt tema i ankesaken, men aktor mener han er tilregnelig og ber lagmannsretten dømme han til 21 års forvaring.

 • Ber om lovens strengeste straff

  Den 47 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord, bør straffes med 21 års forvaring med en minstetid på 10 år. Det sa førstestatsadvokat Anne Margrethe Katteland i sin prosedyre for Agder lagmannsrett i dag.

  47-åringens tilregnelighet har vært et sentralt tema under ankesaken, og Katteland mener mannen ikke var psykotisk da drapet skjedde. Mannen er også tidligere dømt for drap og har sittet mesteparten av sitt voksne liv i fengsel.

  Førstestatsadvokaten mener samfunnet må vernes mot mannen og har derfor bedt lagmannsretten straffe mannen med lovens strengeste straff.

  47-åringen som hele tiden har nektet straffskyld, ble i Vestfold tingrett dømt til 21 års forvaring. Saken avsluttes i ettermiddag.

 • Burde vært bedre undersøkt

  47-åringen som er tiltalt for drapet på Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord, burde vært grundigere undersøkt. Det mener den nye psykiateren, som i forkant av ankesaken har vurdert den tiltalte. 47-åringen nektet å samarbeide med de opprinnelige rettspsykiaterne, noe den nye psykiateren mener er en svakhet. Den drapstiltalte ble i tingretten vurdert som tilregnelig og dømt til 21 års forvaring.

 • Psykiaterne forklarer seg

  De to rettspsykiaterne som har undersøkt 47-åringen som er tiltalt for drapet på Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord, legger nå fram sine vurderinger av mannen for Agder lagmannsrett. 47-åringen ble i tingretten vurdert som tilregnelig og dømt til 21 års forvaring. Mannens forsvarere har i tillegg innhentet enda en psykiater som skal legge fram sin vurdering senere i dag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no