Thea Halvorsen Braavold sammen med hunden til et vennepar
Foto: Per Skov

Drap i Sandefjord

Oppsummert

En nå 46 år gammel mann er tiltalt for å ha drept 31 år gamle Thea Halvorsen Braavold i en leilighet nær Sandefjord sentrum i februar 2020. De to var kjærester. Saken går i Vestfold tingrett og de sakkyndige mener at tiltalte var tilregnelig.

 • Får lovens strengeste straff

  En 46 år gammel mann er i Vestfold tingrett dømt til 21 års forvaring for drapet på Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord. Han anket på stedet. Kvinnen ble funnet drept i leiligheten sin i februar i fjor. 46-åringen som var kjæreste med kvinnen, men har hele tiden nektet straffskyld.

 • Siste dag i retten i drapssak

  Rettssaken etter drapet på 31 år gamle Thea Halvorsen Braavold fra Sandefjord, avsluttes i dag. Kjæresten er tiltalt for drapet i februar 2020, men nekter straffskyld. Statsadvokaten har varslet at hun vil be om at mannen dømmes til forvaring.

 • Drapssiktet nekter straffskyld

  Den 46 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept sin 31 år gamle kjæreste i Sandefjord i februar i fjor, nekter straffskyld. Hans forsvarer, Jonny Sveen, sier han vil trekke fram momenter som peker i den retning når han torsdag skal holde sin sluttprosedyre i saken i Vestfold tingrett.

 • Drapstiltalt ikke psykotisk

  46-åringen som er tiltalt for å ha drept kjæresten Thea Braavold i Sandefjord i februar i fjor, var ikke psykotisk rundt tiden for drapet og tilregnelig. Det kom fram da psykiatrispesialistene Erik Waale Næss og Arvid Jens Nedal vitnet i rettssaken i Vestfold tingrett tirsdag.

 • Tre venner fant Thea Braavold død

  De ringte politiet da de fant henne død i leiligheten i Sandefjord i februar i fjor. Det kom fram i rettssaken i Vestfold tingrett i dag der en 46 år gammel mann er tiltalt for å ha drept kjæresten sin. Han erklærte seg ikke skyldig.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no