Hopp til innhold
Tyson Gay og Asafa Powell

Dopingskandaler blant friidrettsutøvere

Oppsummert

Tyson Gay, verdens raskeste mann i år, har avgitt en positiv dopingtest. Han har trukket seg fra VM i Moskva.

Kort tid senere kom det fram at sprintstjernen Asafa Powell har avlagt positiv dopingtest, ifølge agenten. Fire andre jamaicanske friidrettsutøvere skal også ha avgitt positive dopingtester.

  • EM-vinner utestengt

    Den ukrainske løperstjernen Natalia Krol er utestengt fra all idrett i 20 måneder etter å ha avlagt positiv dopingprøve i vinter.

    Krol har to ganger vunnet EM-gull på 800 meter. Hun får beholde titilene fra 2016 og 2018. (NTB)

    6wlj88E7bNg
    Illustrasjon: Matt Dunham / Matt Dunham
  • Har enno ikkje betalt dopingsbot

    Russland har enno ikkje betalt dopingsbota på 91 millionar kroner, som dei fekk av Det internasjonale friidrettsforbundet (WA). Fristen var 1. juli. Russarane har heller ikkje kontakta WA for å bli einige om ein nedbetalingsplan, melder AFP.

  • Utestengd i 12 år for doping

    Den etiopiske maratonløparen Etaferahu Temesgen Wodaj (30) er utestengd frå idretten i 12 år på grunn av doping og dokumentfalsk.

    Etter at ho avgav positiv dopingprøve på testosteron i Canada i oktober i fjor, forklarte ho det med at ho tok det av medisinske grunnar.

    Ho la ved dokument som skulle stadfeste dette. Men granskingar viste at dokumenta var falske. Legen som skulle ha skrive ut attesten, finst ikkje, og den aktuelle medisinsenteret hadde lagt ned drifta på det tidspuktet papiret var underteikna, melder insidethegames.biz.

    Foto: Tony Karumba / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no