Målet er et fire dekar stort område med tomater i drivhs, og en produksjon av 200 000 ørret hvert år.
Men i første omgang er det snakk om et pilotprosjekt med produksjon av tre tonn fisk og tre tonn tomater.
– Jeg har drevet et fiskeprosjekt i Otra i mange år, og har drevet en god del med oppdrett av fisk. Knut Helleland driver med tomater, og nå vil vi prøve å slå oss sammen og kombinere dette i et nytt prosjekt, sier Stein Uleberg, som er daglig leder av Setesdalsmat.
Utnytter varme og gjødsel
Konseptet går ut på å utnytter varmen fra drivhuset til å produsere fisk, og å utnyttet gjødselen fra fisken til å produsere tomater.
– Dermed får du økt produksjonen av begge deler. Dette forsker de på over hele verden og det er ikke et luftslott. I naturen vokser ikke fisken om vinteren, men om man holder temperaturen i vannet på 17 grader hele året, får vi en formidabel vekst hele året, sier Uleberg.