Dette skjedde natt til 9. februar

●CAS avviste russiske anker.
●Øker smitteberedskapen i den norske OL-troppen.
●Asia-børsene stuper.

Dette skjedde natt til 9. februar

Dette skjedde natt til 9. februar.

Foto: NRK

CAS avviste russiske IOC-anker.

Kun timer før åpningsseremonien kom Idrettens voldgiftsrett (CAS) med sin avgjørelse vedrørende 47 russiske utøvere og lederes rett til OL-deltakelse.

CAS avviser russernes anke.

De russiske utøverne ba domstolen overprøve Den internasjonale olympiske komité (IOC), som ikke ville invitere dem til lekene i Pyeongchang.

Holmenkollen skifestival. 50 km menn

UTE: Sergej Ustjugov får ikke delta i OL i Pyeongchang.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Voldgiftsdomstolen har kommet fram til at Den internasjonale olympiske komités (IOC) prosess for å komme fram til hvilke russiske deltakere som blir invitert ikke er å regne som en sanksjon, men snarere er en avgjørelse om hvem som er kvalifisert, heter det i avgjørelsen.

Øker smitteberedskapen i den norske OL-troppen.

Ekstra høy smittefare gjør at det innføres strenge tiltak for de norske OL-utøverne.

– Vi har informasjon som tilsier at vi ser oss nødt til å løfte forsiktighet og beredskap knyttet til sykdom til aller høyeste nivå. Det betyr at absolutt alle, også vi i troppen, må unngå nærkontakt og hilsing, skriver Halvor Lea, pressekontakt for den norske OL-troppen.

langrenn

På pressekonferansen med langrennsherrene som skal gå skiathlon, ble media bedt om å holde god avstand til Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo og Simen Hegstad Krüger.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Noroviruset, en svært smittsom magetarminfeksjon, herjer som kjent i OL-byen i Sør-Korea.

Tirsdag ble det kjent at smitten hadde brutt ut blant 1200 sikkerhetsvakter. Også den norske langrennstreneren Ole Morten Iversen, som er trener for Sverige, er smittet og isolert.

Asia-børsene stuper.

Etter en rød gårsdag på Wall Street åpnet de asiatiske børsene med markant nedgang fredag. Tokyo stupte over 3 prosent kort tid etter åpning.

Nikkei-indeksen falt 3,2 prosent til 21.192,60 poeng fredag morgen, mens Topix falt med 3,1 prosent til 1.711,81. Tokyo-børsen er den første av de toneangivende børsene som åpner på ukens siste dag.

– Investorene skremmes av en sterkere yen og fall på de europeiske og amerikanske børsene, sier sjefstrateg Yoshihiro Ito i Okasan Online Securities.

Børsfall
Foto: Behrouz Mehri / AFP

Kort tid etter åpnet Hang Seng-indeksen i Hongkong ned 2,8 prosent til 29.589,21.

De viktigste kinesiske børsene, som ofte er mindre påvirket av utviklingen i aksjemarkedene ellers av verden, hadde også en dårlig start på dagen. Hovedindeksen i Shanghai falt 5,5 prosent, men kom seg noe før den stengte midt på dagen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no