Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 20. februar

• Ni drept i skyting i tysk by
• Brann i Dombås kirke
• Bloomberg fikk gjennomgå i TV-debatt

Politi og ambulanse i Hanau i Tyskland

POLITIJAKT: Ambulanser og tungt bevæpnet politi preget sentrumsgatene i Hanau i natt.

Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters/NTB Scanpix

Ni drept i skyting i tysk by

Tysk politi bekrefter at ni mennesker er skutt og drept i byen Hanau nær Frankfurt-am-Main. Først ble tre mennesker skutt og drept på en vannpipebar. Deretter ble fem andre skutt og drept i en annen bar. Ytterligere en skadet person døde senere.

Store politistyrker er kalt ut i jakten på en eller flere gjerningsmenn i en mørk bil som ble sett kjørende bort fra det ene åstedet. Omstendighetene rundt skytingen er heller ikke klarlagt.

Politiet i Südost-Hessen – Offenbach melder på Twitter torsdag morgen at en angivelig gjerningsmann er funnet død i sitt eget hjem. Ytterligere en person er funnet død i leiligheten. Det er ikke mistanke om flere gjerningsmenn, opplyser politiet på Twitter.

Politi i Hanau

POLITIJAKT: Tungt bevæpnet politi preget sentrumsgatene i Hanau i natt.

Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS/NTB SCANPIX

Kraftig brann i Dombås kirke

Det brøt i natt ved halv fire-tiden ut brann i Dombås kirke på Dovre. Først meldte politiet i Innlandet at flammer i kirkens inngangsparti var slukket, og at brannfolkene gjennomsøkte kirken.

En time senere kom meldingen om at de sleit med å få kontroll, og at det kom røyk fra spiret. Klokka 5 var åpne flammer synlige der taket går over i spiret.

Dovre kommunes ordfører ble varslet med tanke på om det kunen bli aktuelt å evakuere naboer. Ved halv seks tiden ble det meldt at de åpne flammene på taket var slukket, men at det fortsatt kom røyk. Slukkingen er vanskelig på grunn av mye vind.

Warren og Sanders angrep Bloomberg

I nattas presidentdebatt i Las Vegas fikk både Elizabeth Warren og Bernie Sanders til angrep på nykommeren Mike Bloomberg. De stilte spørsmål ved hans kvinnesyn, om hysjkontrakter, om hans skattemeldinger, og om ordningen han innførte som ordfører i New York, som lot politiet stoppe og ransake folk uten grunn.

Bloomberg repliserte at han mente han var mannen som kunne slå Donald Trump.

Mike Bloomberg og Elizabeth Warren i TV-debatt

Nykommeren Mike Bloomberg fikk gjennomgå for sitt kvinnesyn i sin første TV-debatt, blant andre av Elizabeth Warren.

Foto: John Locher / AP/NTB Scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no