Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 10. desember

• Lydopptak avslører Khashoggis siste ord
• Reformleder vant valget i Armenia
• Maduro: – USA forsøker å avsette meg

Dette skjedde natt til 10. desember 2018

Dette skjedde natt til 10. desember 2018.

Lydopptak avslører Khashoggis siste ord

Den regimekritiske Jamal Khashoggis siste ord før han døde, var «jeg får ikke puste», ifølge en CNN-kilde som har lest utskrift av lydopptak fra drapet.

– Jeg får ikke puste, gjentar Khashoggi tre ganger, før han ble drept på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober, ifølge transkripsjon av et lydopptaket.

TV-kanalen får opplysningene fra en kilde som skal være involvert i etterforskningen av drapet, og som har lest den ordrette utskriften. Ifølge kilden «kjempet Khashoggi mot en gruppe personer som var fast bestemt på å drepe ham».

Kilden hevder at opptaket med all tydelighet viser at drapet på konsulatet var en nøye planlagt henrettelse, og ikke et basketak som endte galt.

Jamal Khashoggi, bilde fra 2011 på World Economic Forum i Davos

SISTE ORD: Utskrifter av det som foregikk inne på det saudiske konsulatet i Istanbul 2. oktober i høst, skal inneholde de siste ordene som den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi ytret før han ble drept.

Foto: Virginia Mayo / AP

Reformleder vant valget i Armenia

Reformvennlige Nikol Pasjinians parti har fått over 70 prosent av stemmene, viser foreløpige valgresultater etter nyvalget i den tidligere sovjetrepublikken.

Pasjinian var statsminister fram til han gikk av i oktober da nasjonalforsamlingen kjempet mot reformene hans. Det førte til at parlamentet ble oppløst.

Det var på forhånd ventet at Pasjinians parti ville få flertall i valget. Han har tatt til orde for brede reformer som vil gjøre Armenia til et «industrialisert, høyteknologisk, eksportrettet land», og styrke båndene til Russland, USA og EU.

Statsminister Nikon Pasjinian i Armenia avlegger stemme

ARMENIA: Statsminister Nikol Pasjinian i Armenia avlegger stemme i hovedstaden Jerevan.

Foto: Vahan Stepanyan / AP

Maduro: USA forsøker å avsette meg

I en TV-tale etter lokalvalget i Venezuela søndag, sier president Nicolás Maduro at president Donald Trump og andre utenlandske ledere er ute etter å forsøke å avsette ham.

– Det forberedes et angrep på vårt konstitusjonelle demokrati, sa Maduro i talen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Resultatet av lokalvalget viser at storparten av 2500 seter i lokale kommunestyrer som var på valg i landet søndag, er vunnet av Maduro-tilhengere.

Venezuelas president Nicolas Maduro

VENEZUELA:President Nicolas Maduro sier at USA og andre utenlandske ledere er ute etter å avsette ham.

Foto: HANDOUT / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no