Dette skjedde i natt

– Kraftig fall på britisk sokkel i Nordsjøen
– Uber fikk klager på drapsiktet sjåfør i USA
– Reddet ut fra brennende hus i Vestfold

23feb2016
Foto: REUTERS/Australian Defence Force/Mark Kauzlarich

Fall på britisk sokkel

Den britiske oljebransjen melder om full kollaps i nyinvesteringene innen olje og gass, viser nye tall fra bransjeorganisasjonen Oil & Gas UK. Selskapene planlegger investeringer på 12 milliarder norske kroner. Til sammenligning har nivået de siste årene vært på 97 milliarder. Bransjen sliter tungt med de lave oljeprisene og får tre milliarder i krisehjelp fra myndighetene.
BBC: Tidenes nedtur
Reuters: Britisk oljebransje kan bli halvert på ti år

Fikk klager på drapssiktet sjåfør

Taxiformidlingstjenesten Uber bekrefter at de fikk flere klager på sjåføren som drepte seks personer i USA. Han skjøt tilfeldige folk på tre forskjellige steder i Michigan, og kjørte taxikunder mellom drapene. Uber sier nå at det kom inn flere klager på at han kjørte uforsvarlig i løpet av lørdagen.
ABC News: Han satt på med drapsmannen

Brann i Vestfold

En person ble reddet ut fra et brennende hus i Vestfold i dag tidlig. Vedkommende fikk livreddende førstehjelp, før personen ble fraktet til sykehus, da med puls og pust. De fire andre som bodde i huset i Tønsberg, kom seg ut på egenhånd. Årsaken til brannen er ukjent.

Dødstallet på Fiji stiger

På Fiji er en hel øy jevnet med jorden av syklonen som herjet i helgen. Koro-øya hadde 4.500 innbyggere, men nå er svært få bygg igjen, opplyser Regjeringen. Til nå er tallet på døde 29. Myndighetene sliter med å få kontakt med flere avsidesliggende områder.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no