NRK Meny
Syklon på Fiji
Foto: Ap

Kraftig syklon på Fiji

Oppsummert

Flere personer omkom da syklonen som hadde vindhastighet på 230 kilometer i timen og kast på opptil 325 kilometer i timen rammet Fiji 20. februar 2016.

 • 42 døde på Fiji

  42 personer er nå bekreftet døde etter syklonen som herjet på Fiji i helgen. Leder for Røde Kors' stillehavskontor, Ahmad Sami, sier dødstallet vil fortsette å stige etter hvert som de får mer informasjon fra de hardest rammede områdene.

 • 36 døde funnet på Fiji

  36 personer er nå bekreftet døde etter syklonen som herjet på Fiji i helga. Letemannskapene antar samtidig at tallet skal stige, fordi de nå er på vei inn i områder som har vært isolert siden stormen.

 • Store ødeleggelser på Fiji

  Dronebilder viser store materielle skader på Fiji. Utdeling av vann og annen nødhjelp er i gang. To dager etter syklonen på Fiji er dødstallet oppe i 29. Fortsatt er flere av øysamfunnene i landet isolert fra omverdenen.

  Dronebilder viser store materielle skader på Fiji. Utdeling av vann og annen nødhjelp er i gang.
 • – Øy på Fiji jevnet med jorden

  På Fiji er en hel øy jevnet med jorden av syklonen som herjet i helgen, opplyser en talsmann for regjeringen. Koro-øya hadde 4.500 innbyggere, men nå er svært få bygg igjen. Til nå er tallet på døde 29. Myndighetene sliter med å få kontakt med flere avsidesliggende områder.

Dronebilder viser store materielle skader på Fiji. Utdeling av vann og annen nødhjelp er i gang.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no