Hopp til innhold

Bragepris for skjønnlitteratur gikk til Ingeborg Arvola

Arvola fikk prisen for romanen «Kniven i ilden». Boken er en del av den historiske trilogien om Brita Caisa Sipajærvi med tittelen «Ruijan rannalla – Sanger fra Ishavet».

– Hovedpersonen er basert på Arvolas tipp-tipp-tipp-oldemor. Forfatteren løfter fram den kvenske og samiske kulturen og gir oss et unikt bilde av en historie som bør få større plass i vår kollektive hukommelse.

I boken skriver Arvola om alenemoren Brita Caisa som ønsker en ny start på livet i 1859 – og etter hvert innleder et idenskapelig kjærlighetsforhold med den gifte mannen Mikkel Asak.

– Her kjenner leseren på naturkreftene, og boken viser på mesterlig vis hvordan menneskene tilpasser seg årstidene og naturen. Romanen balanserer det barske og harde i naturen og livet og det ømme og fine i kjærligheten mellom Brita og Mikkel. Både naturen og kjærlighetsforholdet er beskrevet med en intensitet som gjør at leseren blir dratt inn i historien, menneskene og landskapet, skriver juryen i sin begrunnelse.

Brageprisen deles ut av stiftelsen Den norske Bokprisen. Stiftelsen har som formål å utbre interessen for god skriftkultur.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no