Hopp til innhold
DIREKTE: Arbeiderpartiets Landsmøte i Folkets hus i Oslo

Arbeiderpartiets landsmøte 2015

Oppsummert

Arbeiderpartiets landsmøte i 2015 holdes på Folkets Hus i Oslo. Blant viktige tema er anerkjennelsen av Palestina, Syria-flyktninger og valgkampstarten før kommunevalget.

  • Støre vil ha flere Ap-ordførere

    Ap-leder Jonas Gahr Støre oppfordrer partiets toppkandidater til å søke samarbeid og nye allianser før høstens valg. Målet er å få flere ordførere og sikre storbymakt. Bare tre av de ti største kommunene er styrt av Arbeiderpartiet, skriver NTB.

  • Lover kollektivløft i storbyene

    Ap vil at staten betaler opptil 70 prosent av regningen for kollektivsatsing i de fire største byene, vedtok landsmøtet søndag. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er ikke imponert: – «Opptil» kan også bety 5 prosent støtte fra staten.

    Trond Giske (f.v.), Kjersti Stenseng, Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik
    Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
  • Ap-nei til Statskog-nedsalg

    Arbeiderpartiet slår fast at det er uaktuelt å støtte salg av Statskogs eiendommer.Partiet ber om at forslagene om delprivatisering og oppsplitting av selskapet skrinlegges. Uttalelsen ble vedtatt av landsmøtet søndag.

  • Kritisk til Støres flyktningforslag

    Statsminister Erna Solberg er ikke begeistret for for at Ap-leder Jonas Gahr Støre går inn for å hente 10 000 syriske kvoteflyktninger til Norge i år og neste år. – Det er først og fremst et spørsmål om vi har hus og rom til alle, sier hun til NRK.

  • Høyre kritisk til Aps vaksineforsøk

    Obligatorisk vaksinering vil virke mot sin hensikt, mener Sveinung Stensland (H). Han frykter vaksinemotstanderne får vann på mølla og mener det er oppsiktsvekkende at Ap-landsmøtet lørdag vedtok et prøveprosjekt med obligatorisk vaksinering i Oslo.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no