Mullah Akhtar Mohammad Mansour
Foto: HANDOUT / Reuters

Afghanistan og Taliban

Oppsummert

Den fundamentalistiske Taliban-bevegelsen har stor innflytelse i Afghanistan og utgjør en betydelig trussel med sine selvmordsangrep. Mange observatører mener at det ikke vil bli fred i Afghanistan før regjeringen i Kabul forhandler med Taliban.

 • 14 drept i Taliban-angrep

  I Afghanistan ble minst 14 regjeringssoldater drept i et angrep fra islamistgruppa Taliban mandag, sier lokale myndigheter til AP. Taliban avviste også at de har planer om å inngå noen våpenhvile, noe det kom meldinger om i helgen.

 • Går mot våpenkvile i Afghanistan

  I Afghanistan har Taliban gått med på ei nasjonal våpenkvile, melder AP. Våpenkvila er eit vindu for å signera fredsavtale med USA. Det vil igjen kunna opna for at amerikanske troppar kan bli frakta heim og ende 18 år med amerikanske strykar i landet

 • Minst 17 drept i av Taliban

  Minst 17 regjeringsvennlige militssoldater er drept i et Taliban-angrep i Takhar-provinsen nord i Afghanistan, opplyser lokale myndigheter. I tillegg ble fire soldater skadet i angrepet natt til søndag, melder DPA, ifølge NTB.

 • Ti soldater drept i Taliban-angrep

  I Afghanistan er ti afghanske soldater drept i et angrep mot en militærbase i Helmand-provinsen. Det opplyser myndighetene i landet. Det var totalt 18 soldater på basen da angrepet skjedde, og soldatene døde i en eksplosjon inne på basen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no