NRK Meny
Mullah Akhtar Mohammad Mansour
Foto: HANDOUT / Reuters

Afghanistan og Taliban

Oppsummert

Den fundamentalistiske Taliban-bevegelsen har stor innflytelse i Afghanistan og utgjør en betydelig trussel med sine selvmordsangrep. Mange observatører mener at det ikke vil bli fred i Afghanistan før regjeringen i Kabul forhandler med Taliban.

 • Taliban fortsetter offensiven

  Kampene om den afghanske provinshovedstaden Ghazni raser videre på fjerde døgnet, og ingenting tyder på at Taliban er i ferd med å bli slått tilbake. Rundt 1000 opprørere deltar angivelig i kampene om byen med 270.000 innbyggere.

 • Mange drept i Taliban-angrep

  Om lag tusen Taliban-opprørere har angrepet byen Ghazni øst i Afghanistan, ifølge afghanske tjenestemenn. Over 100 opprørere skal være drept eller såret siden angrepene startet sent torsdag kveld.

 • Taliban angriper Ghazni

  Taliban-opprørere har angrepet Ghazni øst i Afghanistan, og det kommer motstridende meldinger om hvem som har kontroll over byen. Angrepet startet torsdag kveld og pågår fortsatt. Ghazni er hovedstad i provinsen og ligger 150 km sørvest for Kabul.

 • USA i Taliban-samtaler

  Den amerikanske toppdiplomaten Alice Wells har hatt fredssamtaler med Taliban-utsendinger i Qatar, skriver Wall Street Journal. Både USA og et medlem i Talibans øverste råd, bekrefter møtet. Neste møte kan bli alt 31. juli, opplyser Taliban.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no