NRK Meny
Mullah Akhtar Mohammad Mansour
Foto: HANDOUT / Reuters

Afghanistan og Taliban

Oppsummert

Den fundamentalistiske Taliban-bevegelsen har stor innflytelse i Afghanistan og utgjør en betydelig trussel med sine selvmordsangrep. Mange observatører mener at det ikke vil bli fred i Afghanistan før regjeringen i Kabul forhandler med Taliban.

 • IS-selvmordsbomber drepte 20

  En selvmordsbomber med tilhørighet til IS skal ha drept 20 personer i Nord-Afghanistan, inkludert en Taliban-leder. Angrepet skal ha funnet sted da landsbyens eldste møttes med tjenestemenn fra Taliban i provinsen Sar-i-Pul. Det melder AP.

 • Politimenn drept i Taliban-angrep

  Taliban har stormet et kontrollpunkt i Nangarhar-provinsen øst i Afghanistan. Til sammen sju politimenn ble drept og 15 andre såret da en selvmordsbomber utløste en bombe utenfor et departement i Kabul. IS har tatt på seg ansvaret for angrepet.

 • Avviser tilbud om fredssamtaler

  Taliban avviser igjen et tilbud fra den afghanske regjeringen om fredssamtaler og gjentar sitt krav om at USA må trekke seg ut av landet først. Taliban har fra tid til annen ytret at de vil ha fredssamtaler, men vil bare forhandle med USA direkte.

 • Elleve drept i droneangrep

  Elleve mennesker, blant dem seks sivile, er drept i et amerikansk droneangrep i Nuristan-provinsen nordøst i Afghanistan, ifølge provinsmyndighetene. Fem av de drepte i angrepet, som fant sted mandag kveld, var Taliban-opprørere.

 • 30 soldater drept i Taliban-angrep

  Minst 30 soldater fra sikkerhetsstyrkene er drept i to Taliban-angrep i den vestlige Badghis-provinsen, melder nyhetsbyrået AP. Angrepet skal ha pågått over natten. En talsmann for de lokale myndighetene sier at også Taliban-soldater ble drept.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no