Mullah Akhtar Mohammad Mansour
Foto: HANDOUT / Reuters

Afghanistan og Taliban

Oppsummert

Den fundamentalistiske Taliban-bevegelsen har stor innflytelse i Afghanistan og utgjør en betydelig trussel med sine selvmordsangrep. Mange observatører mener at det ikke vil bli fred i Afghanistan før regjeringen i Kabul forhandler med Taliban.

 • Angrep på hotell i Afghanistan

  Minst tre fra de afghanske styrker er drept etter at Taliban angrep et hotell tidligere i dag. Angrepet fant sted i byen Qala-i-Naw som er hovedstad i den vestlige delstaten Badghis. Delstatsguvernøren hevder at de var forberedt på angrepet.

 • General: Feil å forlate Afghanistan

  Trumps kandidat til å lede USAs generalstab sier det vil være en feil av amerikanerne å trekke seg raskt ut av Afghanistan, ifølge Reuters. Krigen i landet har snart vart i 18 år, men samtaler mellom USA og Taliban har gitt håp om en ende.

 • Qatar: Fredsforhandlinger suksess

  Fredsforhandlingene mellom Taliban og representanter for sivilbefolkningen i landet har vært en suksess, skriver Qatars utenriksminister på Twitter. Over 50 delegater fra Afghanistan og 17 representanter for opprørsbevegelsen Taliban var til stede i Qatars hovedstad.

  Laster Twitter-innhold
 • Norge aktuelt for fredsdiskusjoner

  Afghanske politikere og medlemmer av Taliban sitter sammen i Doha og diskuterer en mulig våpenhvile. Under møtet er Norge trukket fram som et sted der fredsprosessen kan fortsette, ifølge en afghansk nettavis.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no