Hopp til innhold
Aktivister har skrevet "Apple betal din skatt" på vinduet til en Apple-butikk i Sør-Frankrike.
Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

«Paradise Papers»

Oppsummert

120 internasjonale politikere og 1000 nordmenn knyttes til skatteparadiser i ny dokumentlekkasje, kalt «Paradise Papers». Dokumentene viser at Trumps handelsminister Wilbur Ross gjør forretninger med Putins svigersønn.

 • EU svartelister 17 skatteparadiser

  Finansministerne i EU har vedtatt en felles svarteliste over 17 land som ikke gjør nok for å bekjempe skatteunngåelse. På lista står blant andre Sør-Korea, Namibia, Tunisia, De forente arabiske emirater og flere øystater i Karibia, melder Sky News.

 • Oljefond-krav til Nike og Apple

  Oljefondet har sendt brev til de 500 største selskapene det er investert i, som blant annet Nike og Apple, skriver Aftenposten. I brevet formuleres tydelige forventninger til at utenlandske selskaper må betale skatt i «landene der verdiene skapes».

  US-NIKE-TO-LAY-OFF-2-PERCENT-OF-GLOBAL-WORKFORCE-AMID-DROP-IN-SA
  Foto: Drew Angerer / AFP
 • Betalte millioner til skatteparadis

  Norske kommuner har betalt nær 1 milliard kroner til et av landets største helsevikarbyråer, Orange helse. Millioner av kroner gikk videre til lavskattland og skatteparadis, viser dokumenter fra Paradis-papirene, skriver Aftenposten.

 • Östling trekker seg etter avsløring

  Lederen i arbeidsgiverorganisasjonen Svenskt Näringsliv, Leif Östling, trekker seg etter at han uttalte seg negativt om skatt på SVT. I avsløringene rundt Paradis-dokumentene kom det fram at Östling hadde plassert penger i lavskattlandet Malta.

 • Mandela kobles til Paradise Papers

  Sør-Afrikas tidligere president, Nelson Mandela, står som innehaver av en hemmelig stiftelse på øya Isle of Man, viser Paradise Papers-lekkasjen. Det er den sørafrikanske avisen Financial Mail som har gravd fram saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no