Lillian Jensen vart Olga-svindla
Foto: Anders Bakkerud Larsen / NRK

«Olga-svindel»

Oppsummert

En rekke eldre kvinner er svindlet for store summer av kriminelle som utgir seg for å være fra banken og lurer kvinnene til å oppgi passord og koder. Svindlerne går etter kvinner med gammeldagse fornavn, og svindelen er kalt «Olga-svindel».

 • Advarer mot forsøk på Olga-svindel

  Oslo politidistrikt advarer mot svindelforsøk fra politidistriktets sentralbordnummer 22 66 90 50. Svindelen er ofte rettet mot eldre personer.

  Personene som blir oppringt, har blitt bedt om å oppgi sensitive person- og bankopplysninger, slik som personnummer, kontonummer og BankID.

  Svindelen retter seg spesielt mot personer med «eldre» navn, noe som kalles for Olga-svindel.

 • Fire menn dømt for «Olga-svindel»

  Fire menn er dømt til fengsel etter at de lurte 85 eldre til å gi fra seg personopplysninger og deretter overførte store beløp til seg selv.

  Ifølge dommen fra Søndre Østfold tingrett svindlet de fire til seg til sammen mange millioner kroner.

  En 34 år gammel mann fikk den strengeste straffen på seks år og seks måneders fengsel.

 • Rettssak om banksvindel utsatt

  Rettssaken mellom Lillian Jensen fra Brumunddal og Sparebank1 Østlandet om svindelen mot henne, er utsatt. De venter på anken i en liknende sak. Med bankens eget telefonnummer ringte svindlere og lurte Jensen for over 3 hundre tusen kroner.


 • Anker dom «Olga-svindel»

  Den 75-årige kvinna som tapte saken i Glåmdal tingrett mot Sparebank1, om såkalt «Olga-svindel», får hjelp av både et advokatfirma og Forbrukerrådet i ankebehandlingen. Ifølge Dagens Næringsliv vil to advokater i firmaet Kluge ta saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no