Hopp til innhold
Millioneventyret
Grafikk: Ole-Morten Ødegaard / NRK

«Millioneventyret»

Oppsummert

Et omstridt investeringsprosjekt på Sørlandet, omtalt som «Millioneventyret», har ført til flere pågripelser i Norge og Sverige.

  • Bedragerisiktet har tilbakebetalt 1,3 millioner

    En håndverker har fått tilbakebetalt 1,3 millioner kroner som han ble svindlet for da han investerte i det hemmelige prosjektet «Millioneventyret».

    I to år har Økokrim etterforsket saken om «Millioneventyret» som bedrageri, men de har aldri funnet pengene som svensker og nordmenn investerte i og ble svindlet for i prosjektet.

  • Ny vending i «Millioneventyret»

    Økokrim mener saken er styrket mot to sikta sørlendinger i det omstridte investeringsprosjektet, Million-eventyret. Saken har også tatt en ny vending etter den antatte svenske hovedmannen døde i politiets varetekt.

  • Bedragerisiktet døde i varetekt

    Den svenske mistenkte hovedmannen bak «Millioneventyret», Mikael Ivanoff, døde i Gøteborg-politiets varetekt i går. Dødsårsaken er ukjent. Han ble fengslet sist fredag, siktet for 12 tilfeller av grovt bedrageri. Saken har forgreninger til Norge.

Det omstridte investeringsprosjektet på Sørlandet, omtalt som Millioneventyret, har ført til flere pågripelser i Sverige. En 61 år gammel svenske er varetektsfengslet siktet for grovt bedrageri. Han knyttes tett til de to siktede fra Sørlandet:

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no