Hopp til innhold

Tonje Brenna har svart Kontroll- og konstitusjonskomiteen

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har nå fått Tonje Brennas redegjørelse om håndtering av spørsmålene om habilitet knyttet til styremedlemmer i Utøya AS og Frode Elgesem.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har bedt om å få all relevant informasjon knyttet til saken om kunnskapsminister Tonje Brennas habilitet, og en skriftlig redegjørelse fra henne. Dette ble tirsdag 27. juni sendt til komiteen.

– Jeg setter pris på muligheten til å belyse alle sider av saken overfor kontroll- og konstitusjonskomiteen. Jeg håper denne redegjørelsen vil gi svar på de spørsmålene som komitemedlemmene har, og jeg stiller meg selvsagt til disposisjon hvis komiteen har flere spørsmål, sier Brenna.

–Feilen jeg gjorde ved ikke å vurdere min habilitet i disse to sakskompleksene tidlig nok og grundig nok, har ført til at jeg har vært involvert i flere saker der jeg på grunn av inhabilitet skulle fratrådt. Dette gjelder tilskuddene til skoleprosjektet for 2022 og 2023, til Raftostiftelsen i 2022 og 2023 og utnevnelsen av Frode Elgesem som styremedlem i Wergelandsenteret 2. mai 2023, oppsummerer Brenna.

Hele redegjørelsen er nå publisert på Regjeringens sider

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no