Hopp til innhold

Armenias statsminister møtte Putin

Armenias president Nikol Pasjinian besøkte Russlands president Vladimir Putin tirsdag. Landene er enig om å styrke samarbeidet.

– Partene ble enige om å styrke trepartssamarbeidet mellom Armenia, Russland og Aserbajdsjan for å fremme normaliseringen av relasjonene mellom Aserbajdsjan og Armenia, skriver Kreml i en uttalelse.

I tillegg har Putin godtatt en invitasjon om å besøke Armenia i andre halvdel av 2022, skriver det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Både Armenia og Aserbajdsjan legger krav på Nagorno-Karabakh-regionen, og har utkjempet flere væpnede konflikter rundt den. Høsten 2020 inntok Aserbajdsjan store landområder i Nagorno-Karabakh under en krig med Armenia som krevde minst 6.000 menneskeliv, skriver NTB.

Russiske fredsbevarende styrker har sørget for fred i landet siden Armenia undertegnet en avtale om våpenhvile, men det blusset opp trefninger på ny i mars.

I april møtte Pasjinian Aserbajdsjans president Ilham Alijev i Brussel. Landene skal ha blitt enige om å starte fredssamtaler.

Armenia og Russland
Foto: Vyacheslav Prokofyev / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no