NRK Meny
Normal

Terrorsiktet visste ikke hvor ambassaden lå

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den antatte hovedmannen i terrorsaken Mikael Davud måtte i avhør innrømme at han ikke vet hvor i Oslo den kinesiske ambassaden ligger, selv om han hevder den var målet for terroraksjonen.

Den kinesiske ambassaden

Den kinesiske ambassaden ligger på Vindern i Oslo.

Foto: Kvale, Jens O. / SCANPIX

Tirsdag forklarte uiguren Davud (39) at han planla å lage en bombe som skulle brukes mot den kinesiske ambassaden i Oslo.

Han sa at de to medsiktede ikke hadde noe med hans planer å gjøre, og at han bare brukte dem for å skaffe ingrediensene han trengte.

Tror ikke på forklaringen

I avhøret har Davud sagt at dette var hans plan alene og han at aldri nevnte den for de medsiktede. De skal heller ikke ha diskutert angrep på andre mål seg i mellom.

Men NRK vet at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har mer tro på terrorsiktede Shawan Sadek Saeed Bujak (37) tilståelse om at det var Jyllands-Posten som var terrormålet, fordi han har gitt en mer detaljert forklaring i avhør.

Davud skal blant annet på direkte spørsmål ha svart at han ikke visste hvor i Oslo Kinas ambassade lå. Men at han trodde det var i nærheten av den amerikanske ambassaden. Det er feil.

Nye fengslingsmøter

Den kinesiske ambassaden ligger på Vindern nesten ute ved Ring 3, mens den amerikanske ligger i sentrum rett bak Slottet. I følge Gule Siders kjøreruteplanlegger er det 3,9 kilometer mellom de to adressene.

Davud skal ha forklart bommen med at han fortsatt hadde hatt god tid på seg til å gjøre undersøkelser. Hans forsvarer Arild Humlen vil ikke kommentere denne saken.

I dag er Mikael Davud i nye avhør med PST. Mandag er det nye fengslingsmøter i Oslo tingrett. PST vil be om at alle de tre siktede blir varetektsfengslet i fire nye uker.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger