Innfører tapsgrense hos Norsk Tipping

Mange drømmer om å bli oppringt av Norsk Tipping på Hamar en lørdagskveld, men enkelte bruker kanskje for mye i drømmen om å bli Lottomillionær. Det skal det nå bli slutt på.

Tapsgrense

GRENSE: Det vil bli en tapsgrense på 20.000 kroner i måneden hos Norsk Tipping.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Regjeringen vil sette en tapsgrense på 20.000 kroner i måneden for de som spiller hos Norsk Tipping. Vedtaket om maksgrense kommer etter at flere tusen personer har vært under lupen for stort spill-forbruk.

Maksgrense på 20.000

Kulturminister Linda Hofstad Helleland begrunner maksgrensen på 20.000 med hensynet til de spilleavhengige.

– Det er mange menneskeskjebner, pårørte og familier som rammes av spilleavhengighet, derfor setter vi nå en tapsgrense på 20.000 som regulerer den summen man spiller for i måneden, sier kulturministeren.

Helleland

Kulturminister Helleland vil gjøre det vanskeligere for spilleavhengige.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Spiller du på Oddsen, Lotto, Tipping og andre elektroniske spill hos Norsk Tipping kan du dermed ikke spille for mer enn 20.000 i måneden. For hver gang du vinner vil gevinsten bli trukket fra forbruket på spillekortet.

Glad for maksgrense

Norsk Tipping er positive til regjeringens vedtak om en maksgrense. De opplever at en andel av deres kunder spiller, og taper mer enn de liker. Nå håper de at regjeringens tiltak vil gjøre det vanskeligere for spillerne å spille for mye.

– Vi har i dag 15 til 20 ulike spill, og vi ønsker en grense som fanger opp summen av alle spill. Det mener vi vil føre til at vi får en sunnere spilleadferd i Norge, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid.

Torbjørn Almlid i Norsk Tipping

Norsk Tipping og Torbjør Almlid er positive til regjeringens vedtak.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi ser at det er en liten andel som spiller for mer enn det de bør, dette ønsker vi å hjelpe til for å få slutt på, forteller Almlid.

Frykter ikke andre spilleselskaper

Norsk Tipping tror ikke regjeringens tiltak vil føre til færre kunder, som heller velger å bruke konkurrerende spilleselskaper.

– Vi tror kundene våre velger å begrense sin spilleaktivitet, i stedet for å dra til andre spilleselskaper, sier Almlid.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger