Hopp til innhold

Norsk engasjement mot kidnapping i Nigeria

– Jeg ble kvalm og lei meg da jeg hørte om saken sier Nnakaenyi K. Eribe. Sammen med Gina Ihasee tar han nå initiativ til en støttedemonstrasjon i Oslo.

Nnakaenyi K. Eribe og Gina Ihasee

Nnakaenyi K. Eribe og Gina Ihasee er forferdet over det som har skjedd i Nigeria. Nå håper de nordmenn vil vise sitt engasjement for de bortførte jentene.

Foto: Privat

– Det var både motbydelig og avskyelig å lese om hva som hadde skjedd med jentene, sier Nnakaenyi K. Eribe til NRK.

Ekstremistgruppen Boko Haram kidnappet 14. april 276 jenter fra en skole i Chibok i delstaten Borno. 53 jenter har rømt, mens over 200 fortsatt er savnet.

– Disse jentene må få komme hjem og vi ønsker at verden engasjerer seg, sier Gina Ihasee.

Gina Ihasee og Nnakaenyi K. Eribe har begge en forelder fra Nigeria og har engasjert seg i saken fordi de mener jentene trenger hjelp, skriver avisa Dagen. De to sier at de i løpet av flere år har fått med seg hva terrorgruppen Boko Haram står for og hvordan den aksjonerer.

Håper hele verden vil bry seg

– Dette er ikke første gang det skjer kidnappinger i Nigeria og gruppen står bak flere drap. Disse jentene lever forhåpentligvis fortsatt og vi må få dem hjem, så ikke flere liv går tapt, sier Ihasee.

Tirsdag 13. mai håper de mange vil gå ut i Oslos gater for å protestere. Demonstrantene skal samles på Youngstorget klokka 12 for så å gå til Utenriksdepartementet.

– Det som har skjedd er helt forferdelig og jeg ønsker at hele verden skal blande seg inn, sier hun.

Saken har vekket engasjement verden rundt og nå retter stadig flere nordmenn blikket mot det som har skjedd. Både USA, Storbritannia og Frankrike har sendt ekspertteam til Nigeria for å hjelpe landet med å få tak i de bortførte. Kjente navn som Michelle Obama, Malala Yousafzai og Angelina Jolie har vist sin avsky mot kidnappingen.

– Målet er å få med så mange som mulig i demonstrasjonen. Vi håper å vise at Norge engasjerer seg i det som skjer i verden, sier Nnakaenyi K. Eribe.

Celebrity Activist Africa Byongchan Yoon Formerly Engo Opens Rally For Abducted Nigerian Girls #BRINGBACKOURGIRLS Africa Byongchan Yoon

Aktivisten Byongchan Yoon på en demonstrasjon utenfor FNs hovedkvarter i New York. Nå håper de norske initiativtakerne at nordmenn også vil vise sin støtte til de bortførte jentene i Nigeria.

Foto: John Minchillo / Ap

AKTUELT NÅ