Valen: – Filmet sketsjer i min egen garasje

Komiker Kristian Valen hevder nå på sin egen Facebook-side at arrestasjonen denne helga skjedde etter at han hadde spilt inn sketsjer i sin egen låste garasje.

Kristian Valen

Kristian Valen har lagt ut sin versjon av hendelsen på Facebook. Her fra VG-lista i 2007 (arkivfoto).

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

– Jeg hadde kostyme og lekepistol i min egen låste garasje. Ingen folk var til stede. Et par timer senere kom bevæpnet politi og tauet meg inn uten å forklare om hva det gjaldt nok en gang, skriver Valen.

Komikeren ble lørdag morgen pågrepet av politiet, og senere siktet for bæring av våpen på offentlig sted.

Politiet opplyste at de fikk inn melding fra et vaktselskap om observasjoner av en bevæpnet mann, og at da de kom til stedet fant de en beruset Valen som ble pågrepet.

Valen måtte derfor sitte i politiarresten til søndag før han kunne avhøres.

Etter avhøret er komikeren nå blitt løslatt, men siktelsen opprettholdes.

– Politiet hevder de fikk inn tips om en person som satt på en benk. Selv mener Valen at han gikk gjennom garasjen. Vi får se hva som skjer, men det var uansett snakk om en rekvisitt, sier Valens forsvarer, advokat John Christian Elden til NRK.

– Det var en Arne Johannessen-sketsj

Valen skriver på sin Facebook-side at han brukte lekepistolen til en sketsj om bevæpning av det norske politiet.

– Jeg parodierte Arne Johannesen om diverse bevæpning, at politiet kan gjøre forsvarets jobb og kutte budsjett, skriver Valen.

Samtidig ytrer han misnøye med behandlingen fra media og politiet.

– Det har vært to tunge dager ettersom man ikke får noe info eller mat, skriver han.

Politiet: En slik garasje er offentlig rom

Søndag kveld bekrefter politiet at hendelsene skal ha skjedd i et garasjeanlegg på Aker brygge, men de holder fast ved at mannens oppførsel er i strid med norsk lov.

– Vi vurderer at den parkeringskjelleren er en del av det offentlige rom. Kjelleren er et område som mange disponerer, og så vidt vi kjenner til er den ikke lukket, sier politifullmektig John R. Sødahl Furunes i Oslo politidistrikt til NRK.

Ifølge politiet ble mannen pågrepet for ulovlig bæring av våpen i det offentlige rom rundt 20 minutter etter at meldingen kom inn. Da pågripelsen skjedde hadde han fortsatt den våpenlignende gjenstanden på seg.

At det skal ha vært en sketsj påvirker ikke politiets vurdering av om loven er brutt.

– Hvilke omstendigheter det var rundt bæringen av våpenet spiller ikke noen rolle så lenge dette skjedde i det offentlige rom uten tillatelse, sier Furunes.

Laster Twitter-innhold

Valens Facebook-oppdatering:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger