- Uaktuelt å kutte post på lørdager

- Det viktigste for oss er å beholde seks dagers omdeling i hele landet, sier Anne Marit Bjørnflaten (Ap) fra Stortingets transportkomité.

Anne Marit Bjørnflaten
Foto: Nyhetsspiller

Onsdag gikk Posten Norge ut med beskjeden om at Staten vil spare rundt 300 millioner kroner ved å kutte postlevering på lørdager .

Stortinget skal senere i år se nærmere på Postens virksomhet, og tildele ny konsesjon fra 2011. Posten Norge synes derfor det var riktig å dra i gang en debatt rundt dette nå.

Responsen fra Stortingets transportkomité er klar og tydelig.

- Det er uaktuelt for Ap å kutte ut postombæring på lørdager. Mange rundt omkring i landet får avisene sine med Posten, både lokal- og riksaviser. Det kan også i verste fall føre til at enkelte lokalaviser kan bli nedlagt, sier Bjørnflaten.

Posten distribuerer i dag 12 prosent av lørdagsavisene.

- Kan vurdere andre sparetiltak

Posten Norge mener det er mye penger å spare på å kutte postelevering på lørdager. Årsaken er at volumet med post har sunket med 30 prosent siden 2000.

Bjørnflaten mener man heller må se på andre tiltak for å spare penger.

- Vi kan selvsagt vurdere andre sparemuligheter, blant annet kan vi se på om vi kan redusere Postens banktjenester, sier Bjørnflaten.

Mener folk må endre vaner

Konserndirektør i Posten Norge, Elisabeth Gjølme, ønsker at politikerne tar denne diskusjonen nå.

- I Sverige og Finland blir det ikke levert post på lørdager. I Danmark har det vært et forslag om å kutte ut post på mandager, og også i USA er det blitt foreslått femdagers postleveranse, sier Gjølme.

Hun er enig i at distribusjon av aviser er en utfordring, men tror det finnes løsninger.

- Vi må finne andre løsninger, men vi har ikke svaret på hva det er ennå. Folk må endre vanene sine og politikerne må diskutere dette, sier Gjølme.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger