TV 2: Sofie (27) klager VG inn for PFU

Sofie bekrefter sent mandag kveld overfor TV 2 at hun har bestemt seg for å klage VG inn for Pressens Faglige Utvalg.

VGs egen evaluering av avisas dekning av den såkalte Giske-videosaken

VG har fått hard kritikk etter den mye omtalte Giske-saken. Nå ønsker Sofie (27) å klage avisa inn for PFU, melder TV 2. Her med nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken og sjefsredaktør Gard Steiro.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ifølge TV 2 er 27-åringen i gang med å skrive klagen, men den er foreløpig ikke formelt innsendt.

Sofie ønsker ikke å kommentere hvilke punkter i Vær Varsom-plakaten hun mener avisen har brutt før klagen sendes inn, skriver nyhetskanalen.

Pressens Faglige Utvalg, PFU, behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. PFU er en selvdømmeordning opprettet av Norsk Presseforbund, som skal overvåke og fremme den etiske og faglige standard i norsk presse. Vær Varsom-plakaten legges til grunn for PFUs vurderinger og uttalelser.

Nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken, kommenterer saken slik overfor TV 2:

– Som vi tidligere har sagt, syns vi det er bra hvis denne saken blir behandlet i PFU. Vi har vært åpne om de feilene vi har gjort og beklaget dem overfor alle involverte.

Det er foreløpig ikke kjent når PFU mottar og skal behandle klagen fra Sofie. TV 2 har forsøkt å få en kommentar fra lederen i Presseforbundet, Elin Floberghagen, men hun har ikke besvart henvendelsene deres, skriver kanalen.

– Feilsitert

Det var i etterkant av en artikkel i VG, som omhandler en dansevideo av Sofie og Trond Giske (Ap) på Bar Vulkan i februar, at 27-åringen gikk ut i et intervju med TV 2 og hevdet at hun hadde blitt feilsitert av avisen.

VG har i etterkant innrømmet å ha gjort flere feil og beklaget til 27-åringen for håndteringen av henne som kilde.

Les også: Slik endret VG Giske-saken etter kritikken

I VGs interne granskning står det dog at avisa ikke har grunnlag for å konkluderer med at VGs reporter, Lars Joakim Skarvøy, som nå har gått ut i seks måneders lønnet permisjon, har fabrikkert et utsagn fra Sofies side.

VG-ledelsen har imidlertid sagt at de tror på Sofie.

Saken har ikke fått noen konsenkvenser for sjefsredaktør Gard Steiro.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger