TV 2: Sofie (27) klager VG inn for PFU

Sofie bekrefter sent mandag kveld overfor TV 2 at hun har bestemt seg for å klage VG inn for Pressens Faglige Utvalg.

VGs egen evaluering av avisas dekning av den såkalte Giske-videosaken

VG har fått hard kritikk etter den mye omtalte Giske-saken. Nå ønsker Sofie (27) å klage avisa inn for PFU, melder TV 2. Her med nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken og sjefsredaktør Gard Steiro.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ifølge TV 2 er 27-åringen i gang med å skrive klagen, men den er foreløpig ikke formelt innsendt.

Sofie ønsker ikke å kommentere hvilke punkter i Vær Varsom-plakaten hun mener avisen har brutt før klagen sendes inn, skriver nyhetskanalen.

Pressens Faglige Utvalg, PFU, behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. PFU er en selvdømmeordning opprettet av Norsk Presseforbund, som skal overvåke og fremme den etiske og faglige standard i norsk presse. Vær Varsom-plakaten legges til grunn for PFUs vurderinger og uttalelser.

Nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken, kommenterer saken slik overfor TV 2:

– Som vi tidligere har sagt, syns vi det er bra hvis denne saken blir behandlet i PFU. Vi har vært åpne om de feilene vi har gjort og beklaget dem overfor alle involverte.

Det er foreløpig ikke kjent når PFU mottar og skal behandle klagen fra Sofie. TV 2 har forsøkt å få en kommentar fra lederen i Presseforbundet, Elin Floberghagen, men hun har ikke besvart henvendelsene deres, skriver kanalen.

– Feilsitert

Det var i etterkant av en artikkel i VG, som omhandler en dansevideo av Sofie og Trond Giske (Ap) på Bar Vulkan i februar, at 27-åringen gikk ut i et intervju med TV 2 og hevdet at hun hadde blitt feilsitert av avisen.

VG har i etterkant innrømmet å ha gjort flere feil og beklaget til 27-åringen for håndteringen av henne som kilde.

Les også: Slik endret VG Giske-saken etter kritikken

I VGs interne granskning står det dog at avisa ikke har grunnlag for å konkluderer med at VGs reporter, Lars Joakim Skarvøy, som nå har gått ut i seks måneders lønnet permisjon, har fabrikkert et utsagn fra Sofies side.

VG-ledelsen har imidlertid sagt at de tror på Sofie.

Saken har ikke fått noen konsenkvenser for sjefsredaktør Gard Steiro.

SISTE NYTT

Siste meldinger