Taus om økte skatter i 2017

– Dette valget har vist at velgerne ønsker at store samfunnsoppgaver løses i fellesskap i stedet for at hver enkelt overlates til seg selv som de blå legger opp til, sier Aps nestleder Hadia Tajik.

Aps nestleder Hadia Tajik

Nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik vil ikke avsløre om paritet vil gå til valg for økte skatter i 2017

Foto: NRK

Valglogo

Arbeiderpartiet gikk til valg og lovet høyere skatter i hovedstaden.

– Vi hadde et tydelig budskap hvor vi la vekt på å løse de store oppgavene i fellesskap, i stedet for skattekutt. Dette kom klarest til uttrykk i debatten i Oslo enn andre steder. Dette skapte gjenklang hos velgerne, sier Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet.

Morgen etter kommunevalget er det tid å oppsummere resultatet. Mens partilederne tar en rolig morgen etter en spennende valgnatt er det nestlederne som må svare for seg i Politisk Kvarter.

Taus om skatt i 2017

AP fikk 33 prosent av stemmene og har ikke gjort det så bra ved et lokalvalg på over 30 år.

– Velgerne er tydelige på at de ikke vil ha blåblå politikk, men velger Ap som går for å løse de store samfunnsoppgavene i fellesskap. Det er inspirerende å se, sier Tajik.

Vil Ap gå til valg i 2017 på økte skatter?

– Det må vi ta i 2017, sier Tajik.

Regjeringspartiene var valgets store taper og har mistet posisjonen i de fleste store byene. Men dette til tross, både Frp og Høyre finner lysglimt i det røde når de oppsummerer valget.

Her kan du se resultatene i alle kommunene

Valgmorgen med nestledere for Frp, Høyre, AP og MDG
Foto: NRK

De som sitter får kjeft

Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen vil ikke gi svar på paradokset om at så mange velgere i Oslo stemte på et parti som, lovet dem høyere skatter.

– Svaret på valgresultatet er nok mer omfattende enn bare skatt, sier Solvik Olsen.

Det samme skjedde i 2013. Den sittende regjeringen går tilbake. De som sitter og styrer får kjeft. Velgerne tror gresset er grønnere på den andre siden, sier han.

Solvik Olsen tror at dette vil snu.

– Jeg tror at når velgerne etter hvert ser resultatene av vår politikk og alle de reformene vi har satt i gang, så vil de også stemme deretter, sier Solvik-Olsen.

Blå skuffelse

Høyres nestleder Jan Tore Sanner legger ikke skjul på at han er skuffet.

Vi har en jobb å gjøre. Men nå må vi se fremover mot 2017. Det er viktig at vi får styre i fire år til for å få gjennomført flere av våre reformer, sier Sanner.

Vippeparti

Miljøpartiet De Grønne gjorde et brakvalg over hele landet, og er på vippen i Oslo.

– Vi har etablert partiet over hele landet. Dette er et kraftig svar fra velgerne om at de vil ha en offensiv miljøpolitikk, sier Rasmus Hansson.

Foreløpig er han taus om partiet vil gå for et borgerlig eller rødt styre i Oslo.

– Vi skal bruke makten vår på en ansvarlig, men tøff måte, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger