NRK Meny
Normal

Tapte avstemning

SVs landstyre går inn for å kriminalisere horekunder.

SV
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Det har vært strid om spørsmålet om kriminalisering av horekunder innad i partiet. SVs nestleder Audun Lysbakken har vært for kriminalisering, og i går kveld ble det klart at redaksjonskomiteen støttet forslaget.

Nestleder mot leder

Lysbakken sa på talerstolen i går at å kriminalisere horekunder er den eneste måten å gjøre noe med det han mener er vår tids største form for slaveri - salg av kvinner og barn over grensene.

- Det finnes til syvende og sist bare én måte å gjøre dette på, og det er ved å angripe grunnlaget for at denne trafikken lønner seg, og det er markedet og de mennene som dessverre utgjør markedet.

Partileder Kristin Halvorsen derimot, har vært klart imot en kriminalisering.

Dagens avstemning over forslaget viste at et flertall på landsstyremøtet tok Lysbakkens parti og talte Halvorsen midt imot, kun 74 av de litt over 200 delegatene stemte imot forslaget om kriminalisering.

- Slutter å bry oss

Justispolitisk talskvinne i SV, Inga Marthe Thorkildsen, har arbeidet med spørsmålet om hvordan en kan bekjempe seksuell utnyttelse i flere år og er enig med Kristin Halvorsen i at kriminalisering ikke er veien å gå.

- Jeg frykter at prostitusjonen vil bli mindre tilgjengelig for hjelpeapparatet, at det blir økt stigmatisering. Jeg er redd dette for mange handler om å få prostitusjonen vekk fra gatene, og at man slutter å bry seg med en gang den er blitt mindre synlig, sier Thorkildsen om vedtaket.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger